Skocz do zawartości

Takie Bajery...

sorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Jak zainstalować/wgrać takie bajery w GNOME dzięki którym można mieć np. wykres zurzycia procesora/pamięci/dysku, temperature procsora, czy zegary lub różne menu. Coś takiego jak karamba pod KDE ;) Widziałem wiele screenów z tym, jednak nie mogę tego zainstalować. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje ;)

No dobrze, a co z innymi rzeczami? Poza tym chodziło mi o taki panel siedzący na pulpicie pod innymi aplikacjami i żeby nie zabierał miejsca na pasku z aplikacjami ;) Poza tym przydałyby się jakieś efekty przezroczystości itp. ;)

No dobrze, a co z innymi rzeczami? Poza tym chodziło mi o taki panel siedzący na pulpicie pod innymi aplikacjami i żeby nie zabierał miejsca na pasku z aplikacjami ;) Poza tym przydałyby się jakieś efekty przezroczystości itp. ;)
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi, ale u mnie gkrellm wygląda tak jak na zrzucie. Ta kolumna po prawej. Może być oczywiście kilka kolumn, znacznie więcej wtyczek typu pogoda, odtwarzacz mp3 itp itd. Przeźroczystość jak widać obecna ;)

I nie mam nic na pasku z aplikacjami :blink:

zrzutekranuuw4.th.png

Nt. gkrellm możesz poczytać tutaj. Zrobienie własnej skórki, szczególnie jeśli ma być przezroczysta nie jest skomplikowane. Ja przerobiłem z lekka "invisible black". To była kwestia zmiany kilku linijek w pliku konfiguracyjnym gkrellmrc, który siedział (u mnie przynajmniej) w katalogu $HOME/.gkrellm2/themes/<podkatalog ze skórką>.

Poza tym jest jeszcze z takich bajerów pod Gnome gdesklets

[EDIT]Sorry, z tym plikiem konfiguracyjnym to oszukałem. Ja po prostu wszystkie pliki obrazków *.png z tego motywu zastąpiłem plikami o tych samych nazwach i wymiarach, ale zawierających tylko jedną przezroczystą warstwę :)

Nt. gkrellm możesz poczytać tutaj. Zrobienie własnej skórki, szczególnie jeśli ma być przezroczysta nie jest skomplikowane. Ja przerobiłem z lekka "invisible black". To była kwestia zmiany kilku linijek w pliku konfiguracyjnym gkrellmrc, który siedział (u mnie przynajmniej) w katalogu $HOME/.gkrellm2/themes/<podkatalog ze skórką>.

Poza tym jest jeszcze z takich bajerów pod Gnome gdesklets

[EDIT]Sorry, z tym plikiem konfiguracyjnym to oszukałem. Ja po prostu wszystkie pliki obrazków *.png z tego motywu zastąpiłem plikami o tych samych nazwach i wymiarach, ale zawierających tylko jedną przezroczystą warstwę :)

Daj linka do tapety jest obłędna :)