vMZe Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Witam, szukam programu do tworzenia nieskomplikowanych galerii w FC6. W windzie wystarczało mi Galeroo, które generowało strony www z thumbnailsami, które rozwijały się do większych zdjęć. Czy możecie coś polecić. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Jezeli uzywasz KDE to widziales generowanie galerii w konquerorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vMZe Napisano Czerwiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Jezeli uzywasz KDE to widziales generowanie galerii w konquerorze ? Widziałem, chodzi mi jednak o coś takiego . Żeby nie zużywało dużo zasobów łącza internetowego przy ładowaniu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 PORTA - świetnie działa przez wine http://www.download.net.pl/3320/Porta/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vMZe Napisano Czerwiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 PORTA - świetnie działa przez wine :lammer: no co Ty - musi być coś original Linuksowego. Galeroo też działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cineks Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 fajny jest też JAlbum do tego potrzebna jest java Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Są opcje budowy galerii w picasaweb (http://picasa.google.com/linux/) A jeszcze bardziej "oryginalnie" linuksowe są odpowiednie opcje w digikam. Można dodawać własne templatki, modyfikować istniejące (podobnie jak w picasa zresztą). Jeśli zdecydujesz się na digikam to nie zapomnij zaintsalować digikamimageplugins oraz libkipi i libkipi (nie wiem dlaczego, ale pod F7 przy instalacji yumem wtyczek kipi nie dociągnęła się automatycznie libkipi) - masz wtedy możliwość łatwej edycji podstawowych parametrów zdjęć (obracanie, prostowanie zdjęcia, kadrowanie, balans bieli, kolorów, wyostrzanie i wiele innych) [EDIT]W pośpiechu pisane, więc zrobiłem błąd. Miało być "libkipi i kipi-plugins" a nie "libkipi i libkipi" Sorry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2007 Ja robię galerie używając programu F-Spot. Ładne i leciutkie. Tylko przyjrzyj sie tworzonemu nazewnictwu, bo niektórym sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 http://herotyc.scenesp.org/projects/jGalle...lery0.05.tar.gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi