broda Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 Witam SELinux blokuje mi wifi i nie mogę sobie poradzić z obejściem problemu, a nie chę go poprostu wyłączać. W ramce są komunikaty przetworzone przez setroubleshoot: SELinux is preventing /usr/sbin/NetworkManager (NetworkManager_t) "unlink" to wlan0 (var_run_t). SELinux is preventing /usr/sbin/wpa_supplicant (NetworkManager_t) "write" to wlan0 (var_run_t). pomóźcie zestawić poprawnie polecenie semanage. Pozdrawiam, broda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 Ja może nie trafię w temat, ale jeśli masz kernela 2.6.22.1-33.fc7, to są w nim błędy m.in. dot. selinux - poczekaj na update (podobno w ciągu kilkunastu godzin się pojawi) lub cofnij się do 2.6.22.1-27.fc7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Lipiec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 zgadza się, chyba trafiłeś w temat... jak zwykle, hehe trzymam Cię za słowo WalDo, przyciśnij tam developerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2007 trzymam Cię za słowo WalDo, przyciśnij tam developerów No bez przesady. Powtarzam tylko plotki wyczytane na naszym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Lipiec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 Źle się dzieje. Oprócz kernela alsa również ma błędy. Od dwóch tygodni nie mam dźwięku Czekam na poprawkę ale nie mogę się doczekać. Jeśli macie poprzednią wersję alsa-lib to chętnie sobie pożyczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Lipiec 31, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 dobra wifi działa, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy... od pół roku? nie ma to jak zebrać się w sobie i ruszyć problem, zamiast odsuwać go ciągle na później poczekam tylko na nowe paczki, bo póki co wyłączyłem SELinuxa, ale nie preferuje takich rozwiązań, jak jest to niech działa. Ale skoro to może być kwestia kilku kolejnych update'ów, to niech tak narazie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Lipiec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2007 Jeśli macie poprzednią wersję alsa-lib to chętnie sobie pożyczę Przyznam, że nie jestem w temacie zbyt obeznany. Mam cosik takiego i mam dźwięk [root@proton ~]# rpm --version /usr/lib/alsa-lib RPM wersja 4.4.2 jeśli to jest to co trzeba to mogę chętnie wysłać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Chyba raczej rpm -qa | grep alsa-lib Jak masz wersję inną niż ja to biorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Sierpień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2007 Chyba raczej tak właśnie myślałem źe coś skopałem :lammer: mam tą wersję alsa-lib-1.0.14-0.4.rc3.fc7 alsa-lib-devel-1.0.14-0.4.rc3.fc7 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Sierpień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2007 (edytowane) Czyli to co miałem ja do dzisiaj. Dzisiaj ukazał się jakiś update ale nie rozwiązało mojego problemu. Chociaż problem został zgłoszony nic się nie dzieje. p.s. Cofam to co powiedziałem, zapomniałem, że zmieniłem system dźwięku na OSS. Teraz po przełączeniu na ALSA wszystko gra pięknie Edytowane Sierpień 3, 2007 przez InIrudeBwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi