borzole Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Witam, Jakoś sobie radzę powoli z fedorką, ale trafił mi się zapewne trywialny problem. Mam Xfce, tworzę na pasku aktywator programu powiedzmy Firefox (tak wiem, że już jest domyślna przeglądarka, chodzi o przykład) i teraz wybrać ikonę. No i jest problem, bo nie wiem skąd wziąć "domyślną ikonę" Firefox. Jako stary windziarz próbuję dać " /usr/bin/firefox", ale to nie to. Szukam w domowym katalogu, ale to też nie to. Da się to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 No i jest problem, bo nie wiem skąd wziąć "domyślną ikonę" Firefox.Większość ikon jest w /usr/share/pixmaps albo /usr/share/icons. A ja robię tak trochę na wyczucie. Ponieważ pliki z ikonkami są zazwyczaj typu .PNG albo .SVG, to robię np. locate firefox.png i dostaje ścieżkę do obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2007 Dzięki, tego szukałem. --- A jednak będę dociekliwy. Jak wpisze $ xfce4-menueditor pod myszką "Edytor elementu menu" to jednak jest graficzny wybór ikon! Wszystkich albo przynajmniej większości w systemie, bez szukania. Jednak do pojedynczego aktywatora nie ma. Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi