samba Napisano Wrzesień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 Nie wiem w jaki sposób to sie stało ale po zmianie karty sieciowej na inną (miałem 2 na PCI 1 została 2wymieniłem) gdy ładuje mi się system dochodzi do momentu odpalenia gdm i mam standarowy komunikat że serwer X nie może się załadować lub coś w tym stylu pokazuje mi log z wyjścia a później pyta czy spróbować ponownie nowej konfiguracji X i pyta o hasło roota po podaniu serwer dalej nie wstaje. Jeśli chodzi o środowiska graficzne na F7 to jestem zielony więc proszę o pomoc. W jakie kroki( komendy) trzeba podiąć by zdiagnozować i naprawić X ?? Używam standardowo GNOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Wrzesień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 Jeśli podasz nam log który wypluwa to będziemy mogli pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2007 Zakładam z dość dużym prawdopodobieństwem, że instalowałeś sterowniki nvidia. Może więc na początek wyedytuj /etc/X11/xorg.conf i odnajdź wpis "nvidia" w Section Device i zmień na "nv". A jak nie to daj sobie pomóc i zrób to co napisał InIrudeBwoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi