Skocz do zawartości

Adobe Reader 8.1.1 Dla Linuksa

Hadron

Rekomendowane odpowiedzi

"co jest takiego w tym Adobe Readerze czego nie ma w evince" wy na to mówicie alternatywa ;P a poza tym raz na 1000 jest pewnie plik zrobiony w najnowszym Acrobat, którego nic innego nie otworzy. Ale takie jaja to ostanio miałem używając Readera w wersji 4. Co by nie było, instalacja banalna, chodzi przyzwoicie, więc czemu miałbym nie mieć tego u siebie.

ps. Ja to bym Acrobata chciał a nie tylko Readera, jakoś tak czasem coś zrobić w nim potrzebuje.

Jak na co dzień ma się do czynienia z dużą ilością PDF'ów to Acrobat Reader jest niezastąpiony. Jest szybszy i o wiele lepiej renderuje tekst i grafikę ... nie drukowałem przez evince, ale podejrzewam, że tak jak renderuje też tak drukuje ... evince wiesza się na niektórych pdf'ach ...

Jak na co dzień ma się do czynienia z dużą ilością PDF'ów to Acrobat Reader jest niezastąpiony.
Hurtowo nigdy nie przeglądałem. Zazwyczaj 1-2 max 3 dokumenty miewam otwarte. Szybkość oferowana przez evince jest dla mnie w pełni wystarczjąca a AR zazwyczaj mulił na moim starawym sprzęcie.

Ale w sumie co kto lubi :)

Ale Evince jest i tak szybszy od Acroreadera.
O! to się cieszę ;) Już myślałem, że tylko mój "złom" lepiej reagował na evince albo że mi sie tylko coś wydawało :) Zużycie pamięci mówiło mi, że się nie mylę, ale wątpliwości miałem :)

Kiedyś faktycznie trafiłem na PDF, który kazał mi pod evince podawać hasło. AR poradził sobie bez hasła, ale to był jedyny raz kiedy go potrzebowałem.

• 2 weeks later...

mam kilka uwag co do nowego AR. Często czytam pdf i używam StarDict (slownik en-pl z wyskakujacym okienkiem) niestety z wyżej wymienionych programów tylko AR posiada taka opcje jak dwuklik na wyrazie (czyli podwójne klikniecie na wyrazie zaznacza go) w tym momencie wyskakuje okienko StarDicta. Niestety w wersji 8 AR jest jakiś błąd ponieważ dwuklik za każdym razem zwraca ten sam wyraz (zawsze pierwszy zaznaczony). W wersji 7 nie ma takich błędów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...