skinnek Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 Witam. Mam pytanie. Ściągnąłem sobie Fedora Core 7 x86_64. Pytanie dotyczy tego, jak wypalić obraz aby działał, bo już wcześniej próbowałem z OpenSUsE i Mandriva 2006 i nie działały mi płyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tex_ass Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 Normalnie. Zasysasz obraz ISO i z tego obrazu wypalasz. Sprawdź tylko, czy zaciągasz obraz odpowiedni do twojego procka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 A z jakiego systemu operacyjnego aktualnie korzystasz? (z jakiego będziesz wypalał) Ogólnie sprawa sprowadza się do wybrania opcji "nagraj obraz płyty" w swoim programie do nagrywania. No i przed wypalaniem możesz sprawdzić sumy kontrolne czy obraz jest poprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skinnek Napisano Wrzesień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 Tak, odpowiedni, do rodziny AMD 64. Spakowane to było w archiwum RAR, rozpakowałem i teraz nie wiem, w jaki sposób to zrobić. Czy zmienić to w obraz .iso np. Alkoholem 120% czy jak. Bo nie chcę stracić już chyba 11 płyty DVD na to. Korzystam z Windowsa XP (jak większość okienkowców) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2007 Jak masz obraz ISO to NIE rozpakowujesz tego (mimo, że rar oferuje taką opcję), ale wybierasz ten plik w swoim programie do nagrywania płyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2007 Tak, odpowiedni, do rodziny AMD 64. Spakowane to było w archiwum RAR, rozpakowałem i teraz nie wiem, w jaki sposób to zrobić. Czy zmienić to w obraz .iso np. Alkoholem 120% czy jak. Bo nie chcę stracić już chyba 11 płyty DVD na to. Korzystam z Windowsa XP (jak większość okienkowców) start | panel sterowania | opcje folderów | gdzieś tam odhaczyć "ukrywaj rozszerzenia plików znanych typów" i już będziesz wiedział, że to co ściągnąłeś to nie jest archiwum RAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skinnek Napisano Wrzesień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2007 Wszystko działa. Obraz .iso instalacji też. Dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi