MC' Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Witam, Mam poblem z tym pluginem ponieważ, przy każdej instalacji zostawiane mam tylko poprzednie jądro pomimo faktu że w /etc/yum.conf/pluginconf.d/instalonlyn.d mam ustawione enable i tokeep=6 Z góry dzięĸuję za sygestje Pozdrawiam MC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Plugin został usunięty z powodu "nieużywania" i yum teraz standardowo jest ustawiony na zostawienie 2 wersji (plugin został włączony bezpośrednio do yuma). Musisz trochę pogrzebać w plikach yuma (gdzieś kiedyś chyba znalazłem to ustawienie ale nie pamiętam gdzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 Plugin został usunięty z powodu "nieużywania" i yum teraz standardowo jest ustawiony na zostawienie 2 wersji :blink: Dla mnie, jeśli to co piszesz jest prawdą, to przecież ktoś tam jakąś głupotę zrobił. Po pierwsze idea pluginów jest bdb. Zmiana w konkretnym pliku była jeasna i oczywista dla każego. Po drugie skoro był nieużywany to czemu dali go do yuma? (plugin został włączony bezpośrednio do yuma). Musisz trochę pogrzebać w plikach yuma (gdzieś kiedyś chyba znalazłem to ustawienie ale nie pamiętam gdzie) Rozumiem że nie chodzi Ci o pliki z /etc/yum gdzie wg mnie configi powinny być, ale o głębsze szukanie? Nie wim poco ktoś zakodowła to na twardo ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 man yum.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2007 :blink: Dla mnie, jeśli to co piszesz jest prawdą, to przecież ktoś tam jakąś głupotę zrobił. Po pierwsze idea pluginów jest bdb. Zmiana w konkretnym pliku była jeasna i oczywista dla każego. Po drugie skoro był nieużywany to czemu dali go do yuma? Rozumiem że nie chodzi Ci o pliki z /etc/yum gdzie wg mnie configi powinny być, ale o głębsze szukanie? Nie wim poco ktoś zakodowła to na twardo ;( TRzeba dodać linię w /etc/yum.conf:installonly_limit=X Za X można podstawić dowolną cyfrę (o ile pamiętam to dokładnie cyfrę nie liczbę czyli max.9) Domyślnie, nawet bez tej linii w yum.conf, trzymane są 2 wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Wrzesień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2007 OK Wielkie dzięki za odpowiedź. Nie pomyślałem że jest man do yum.conf'a Dzięki WalDo za dokładną wskazówkę. Teraz tylko zastanawiam się jak usunąć tą starą wtyczkę bo yum remove installonly.plugin nie działa. Wystarczy wywalić /etc/yum/pluginconf.d/installonlyn.conf ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Wrzesień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2007 Tak, wystarczy wywalić ten pliczek, bo on jest oznaczony jako konfiguracja, więc standardowo nie jest ruszany przez yuma ani rpm-a Tak w zasadzie to usuwasz tylko resztki po pluginie, bo sam plugin (jak skrypty) sam się usunął czy raczej... zmienił położenie ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi