Tobiasz Dziubiński Napisano Październik 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 2, 2007 Witam, mam maly problem... Zainstalowalem program wine . Prubuje zainstalowac gre ale w trakcie instalacji komputer mometalnie sie zawiesza... Udalo mi sie zainstalowac Counter Strike ale zuzycie procesora jest tak duze ze komputer mi sie automatycznie wylacza a jak nie to gra przypomina pokaz slajdow... Prosze pomozcie mi rozwiklac ten problem.. Myslalem nad skonfigurowaniem wine ale nie mam pojecia co mam robic. A moze bedzie jakis program ktory nie bedzie zuzywal tyle procesora... Gry normalnie dzialaja bez zazutu. Nigdy nie bylo zadnych komplikacji (pod windowsem). Na stronach pisze ze gry zainstalowane przez wine minimalnie zuzywaja wiecej procesora a nieraz nawet nie da sie zauwazyc tych zmian. Prubowalem z wieloma grami: -San Andreas ( nie dalo sie nawet zainstalowac ) -World of WarCraft ( to samo co GTA ) -Cs ( problem opisalem ) -Heroes ( Nawet sie nie zainstalowaly) Przy instalacji wylaczylem wszystkie niepotrzebne programy, instalowalem pod KDE chcialem pod FluxBox ale nie umialem. Prosze o pomoc. Z gory dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Lista gire które na pewno chodzą za pomocą "Wine", Strona Franka Cornera ktróry opisuje jak uruchomić gry za pomocą wine i jakie gry sa z nim kompatybilne. Mało gier chodzi pod wine dlatego polecam Cedege, a tu masz stronę gdzie kupić TU. Radzę zainstalować wine_dx9 (czy jakoś tak) Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobiasz Dziubiński Napisano Październik 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 Mało gier chodzi pod wine dlatego polecam Cedege, a tu masz stronę gdzie kupić TU. Co myslalem ze Linux jest systemem calkowicie bezplatnym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2007 bo jest nie placisz przeciez za niego !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 Linux jest bezpłatny, lecz nie które programy/gry takie nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2007 Co myslalem ze Linux jest systemem calkowicie bezplatnym.... Potwierdzam Ale programy pod dany system operacyjny nie muszą być bezpłatne. Za darmo firma daje Ci wine a Cedega zarabia na chlebek dla pracowników firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi