Skocz do zawartości

Jaki Program?

Tobiasz Dziubiński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam maly problem... Zainstalowalem program wine . Prubuje zainstalowac gre ale w trakcie instalacji komputer mometalnie sie zawiesza... Udalo mi sie zainstalowac Counter Strike ale zuzycie procesora jest tak duze ze komputer mi sie automatycznie wylacza a jak nie to gra przypomina pokaz slajdow...

Prosze pomozcie mi rozwiklac ten problem.. Myslalem nad skonfigurowaniem wine ale nie mam pojecia co mam robic. A moze bedzie jakis program ktory nie bedzie zuzywal tyle procesora...

Gry normalnie dzialaja bez zazutu. Nigdy nie bylo zadnych komplikacji (pod windowsem). Na stronach pisze ze gry zainstalowane przez wine minimalnie zuzywaja wiecej procesora a nieraz nawet nie da sie zauwazyc tych zmian. Prubowalem z wieloma grami:

-San Andreas ( nie dalo sie nawet zainstalowac )

-World of WarCraft ( to samo co GTA )

-Cs ( problem opisalem )

-Heroes ( Nawet sie nie zainstalowaly)

Przy instalacji wylaczylem wszystkie niepotrzebne programy, instalowalem pod KDE chcialem pod FluxBox ale nie umialem.

Prosze o pomoc. Z gory dziękuje.

Lista gire które na pewno chodzą za pomocą "Wine", Strona Franka Cornera ktróry opisuje jak uruchomić gry za pomocą wine i jakie gry sa z nim kompatybilne.

Mało gier chodzi pod wine dlatego polecam Cedege, a tu masz stronę gdzie kupić TU.

Radzę zainstalować wine_dx9 (czy jakoś tak)

Kamills