Skocz do zawartości

Opera - "zablokuj Zawartość"

Nifir

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy używałem Opery na windzie miałem możliwość zablokowania wyskakujących okienek po kliknięciu "zablokuj zawartość". W wersji której obecnie używam pod F7 teoretycznie też mam taką możliwość, lecz gdy klikam na wyskakujące okienko, to zamiast wyświetlić mi się menu Opery pojawia się okienko z Adobe Flash Playera. Teoretycznie mogę włączyć też blokowanie zawartości nie klikająć na wyskakujący baner lecz obok, ale to zazwyczaj kończy się nie zablokowaniem okienka, wyświetlaniem "pustego" okna którego nawet nie da się zamknąć.

Możesz podać przykład strony z wyskakującymi bannerami we Flashu? U mnie nic nie wyskakuje i nie mam problemu z blokowaniem. Mam zaznaczona opcję, żeby wyskakujące okna otwierały się w tle, ale to i tak zbędne - zero niechcianych okien.

A jak z nieflashowymi oknami?

Na onecie baner mbanku - menu z flasha. Nie wiem co jest grane.
Klikasz prawym na stronie obok banera → "Zablokuj zawartość..." → lewym na banerze. Lewym nie prawym to i menu Flasha się nie pokaże ;)

[EDIT]A na www.komputerswiat.pl w ogóle mi żadne pop-upy nie wyskakują. Pokombinuj z opcjami Opery - do pop-upów masz 4 różne ustawienia.

Moja Opera:

• Wersja 9.23
  • Kompilacja 660
  • Platforma Linux
  • System i686, 2.6.22.9-91.fc7
  • Biblioteka Qt 3.3.8
  • Java Środowisko uruchomieniowe Javy (JRE) zainstalowane

Nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem. :) Tak jak napisałeś tak właśnie robię, ale to czasami skutkuje zaglokowaniem "obrazka, lecz nie ramki", w skutek czego białe tło zasłania mi strony. :)

Teoretycznie mogę włączyć też blokowanie zawartości nie klikająć na wyskakujący baner lecz obok, ale to zazwyczaj kończy się nie zablokowaniem okienka, wyświetlaniem "pustego" okna którego nawet nie da się zamknąć.

Nie przeczytałeś dokładnie tego co napisałem. :)
Dzisiaj mam lepszy dzień niż wczoraj :D więc przeczytałem uważnie i ze zrozumieniem :) Wg mnie menu flasha po kliknięciu na okienko pojawia się, gdy kliknie się prawym przyciskiem myszki a nie lewym (chyba, ze jesteś leworęczny i masz odwrotnie ustawione przyciski). Stąd moja uwaga o klikaniu lewym a nie prawym.

Tak jak napisałeś tak właśnie robię, ale to czasami skutkuje zaglokowaniem "obrazka, lecz nie ramki"
Hmm... Mam tylko odpowiedź serwisową nr 1: u mnie działa ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...