deathx Napisano Październik 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2007 Mam taki problemik. Chciałem sobie zainstalować SuperKarambe na Fedora 7 aby wstawić sobie jakieś bajery na pulpicie ale pojawił się problem. Mam jej najnowszą wersję 0.39 w rpm ale w trakcie instalacji pojawia mi się błąd że brakuje libpython2.4.so.1.0 sprawdziłem u siebie i okazało się że ja mam już tylko libpython2.5.so.1.0. No i co tu teraz mogę zrobić??? Bardzo chciałem jakieś ciekawe bajery miec. O dziwo w repozytoriach fedory nie znalazłem SuperKaramba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2007 [...] pojawia mi się błąd że brakuje libpython2.4.so.1.0 [...] O dziwo w repozytoriach fedory nie znalazłem SuperKaramba. Zainteresuj się obsługą yuma -> http://wiki.fedora.pl/Administracja/Yum Paczka w której siedzi SK yum provides superkaramba Instalacja yum install superkaramba A na sam początek yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2007 superkaramba jest już od dłuższego czasu w KDE a dokładniej w pakiecie kdeutils więc jeśli nie masz to yum install kdeutils Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathx Napisano Październik 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2007 Witam. Tak dzięki. Właśnie nie znałem tego polecenia "yum provides". Okazało się że to kade utils ale zobaczyłem że mam już zainstalowane więc doinstalowałem jeszcze kse utils extra no i już spod konsoli była superkaramba. Dzieki za pomoc. P.S.: Jeśli chodzi o yum update to oczywiście robię to na bierząco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi