mikolajs Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 Witam! Czy ktoś używa karty wifi przy pomocy madwifi? Nie mogę jej skonfigurować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Październik 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2007 No więc wyobraź sobie, że to Ty dobrowolnie pomagasz ludziom na tym forum i przychodzi sobie taki razor i wyskakuje z takim pytaniem... Za bardzo byś nie potrafił mi pomóc, nie z powodu braku umiejętności a z powodu braku info. Najpierw trzeba się upewnić czy do twojej karty to na pewno madwifi. Czyli trzeba sprawdzić co to z karta w linuskie najprościej to zrobić wykonując spod administratora (komenda su - ) polecenie lspci wklej tu jego wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikolajs Napisano Maj 28, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 Ktoś chyba nie zrozumiał pytania Kartę udało mi się skonfigurować (głupi błąd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2008 Ktoś chyba nie zrozumiał pytania Kart wifi jest dość znaczna ilość i problem z jej skonfigurowaniem zależy często od typu karty. Poza tym nawet się nie zająknąłeś o tym jakiego rodzaju masz problem z konfiguracją, na jakim systemie pracujesz (w tamtym czasie mogła to być - chyba - zarówno Fedora 7 jak i 8), nie powiedziałeś czy instalowałeś pakiet kmod-madwifi czy próbowałeś to instalować w inny sposób. Ot po prostu: "pomóżcie, bo mi nie działa coś w czymś - a co i w czym to sobie zgadujcie". Pytania trzeba umieć zadawać w sposób zrozumiały I bez sensu jest odkopywanie wątków sprzed ponad pół roku. Przeczytaj sobie może to → http://newbie.linux.pl/?id=article&kat...=1&show=406 i spróbuj wyciągnąć wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi