Skocz do zawartości

Fedora 8 + 8400m Gs + Compiz Problemy

gustaw79

Rekomendowane odpowiedzi

witam

zainstalowałem wczoraj fedore 8 na laptopiku hp pavilion 6670, wszystko było ok, po instalacji system nie zidentyfikował poprawnie grafiki (8400m gs), sciągłem

najnowsze sterowniki do nvidi z oficjalnej strony, zainstalowałem. sterowniki działają (pokazuje sie logo przed startem systemu, okienka się szybko przełączają) ale efekty compiza nie działają :( jak probuję włączyć wyskakuje komunikat że nie mogą zostać włączone...

i tu jest pytanko jak zmusić do pracy compiza ???co jest przyczyną niedziałania efektów?? może oficjalne sterowniki??

proszę o porade

pozdrawiam

To jest dla F7 ale jak orzeczytasz to dowiesz się co źle zrobiłeś (na przyszłość) :)

Poza tym nie wiem jak nowa karta to jest i tak naprawdę nie wiem czy ta karta jest poprawnie obsługiwana. Jedno jest pewne zrób tak jak w poradniku i zobaczymy co wyniknie.

Poza tym mógłbyś podać jaki komunikat wyskakuje podczas włączania.

To jest dla F7 ale jak orzeczytasz to dowiesz się co źle zrobiłeś (na przyszłość) :)

Poza tym nie wiem jak nowa karta to jest i tak naprawdę nie wiem czy ta karta jest poprawnie obsługiwana. Jedno jest pewne zrób tak jak w poradniku i zobaczymy co wyniknie.

Poza tym mógłbyś podać jaki komunikat wyskakuje podczas włączania.

tylko jeszcze podaj link do tego poradnika.

komunikat : efekty pulpitu nie mogą zostać włączone (tylko że po angielku)

Czy sa jakies dodatkowe sterowniki do kart intela?
Są, ale raczej nie ma konieczności używania ich. Jaką dokładnie masz kartę (model). Przeszukaj forum, bo ten wątek był poruszany kilka razy i nie ma sensu przepisywać czegoś drugi raz.

Witam, mam nieco inny problem...

Otoz zainstalowalem dzisiaj na lapku (HP dv6540ew) Fedore8, karta graf to oczywiscie geforce8400m. Niestety przy probie zainstalowania driverow (yum install kmod-nvidia) dostaje cos takiego:

Error: Missing Dependency: kernel-i686 = 2.6.23.1-49.fc8 is needed by package kmod-nvidia-2.6.23.1-49.fc8

O co chodzi?

EDIT:

Przeinstalowalem system i, o dziwo, zadnych problemow.... Wszystko dziala jak nalezy ;)