Skocz do zawartości

Polskie Znaki W Firefox

droicyn

Rekomendowane odpowiedzi

Co to znaczy nie miałem polskich znaków?

Nie miałeś po polsku menu w FF?

Miałeś polskie menu, ale nie miałeś w nim polskich znaków?

Nie wyświetlały Ci sie polskie znaki na stronach, gdy przeglądałeś je spod FF?

A może nie mogłeś pisać polskich liter edytując np. posty na forum?

Opisz może dokładnie problem i nie każ zgadywać. Podaj informacje czy masz polskie litery w menu innych aplikacji, czy w innych aplikacjach (jakich?) możesz pisać polskie litery itd itp. Krótko mówiąc opisz precyzyjnie na czym polega problem (http://rtfm.killfile.pl/#precyzja)

Podaj zawartość pliku /etc/sysyconfig/i18n

Wyświetl w FF z paska adresu about:config i podaj jakie masz wartości w FF dla parametrów "font-language-group" oraz "int.accept-languages".

Chodzi o to, że podkreśla mi błędy w wyrazach ale tylko w ff
A to takie coś to ja tez mam w FF z repozytoriów. Wkurzyłem się w końcu bo nie udało mi się zwalczyć problemu i zainstalowałem w swoim katalogu domowym paczkę pobraną ze strony Firefoksa. Rozpakowałem i uruchamiam lokalnie.

A to co chcesz, żebym CI pokazał to nie bardzo wiem jak to zrobic ;/
W pasku adresu piszesz tak jak napisałem about:config, <ENTER> i pokazuje się lista parametrów FF. Ale w tym przypadku to i tak bez znaczenia, bo nie pomoże :\

Jakby ktoś wiedział, to tak przy okazji też chętnie poznam odpowiedź.

Tzn tak źle to napisałem. Przepraszam. Chodzi o to, że podkreśla mi błędy w wyrazach ale tylko w ff np. gdy piszę tego posta. A to co chcesz, żebym CI pokazał to nie bardzo wiem jak to zrobic ;/

kliknij prawym przyciskiem na pole tekstowe i wybierz języki | polski; jeśli na liście nie ma polskiego, to znaczy że słownik nie jest dobrze zainstalowany

kliknij prawym przyciskiem na pole tekstowe[...]
Dzięki. Niby proste a nie wpadłem na to - wystarczyło przełączyć z angielskiego na polski :lol:

Czyli odinstalowałeś tego ff co był w pakiecie rezem z F8?
Nie odinstalowywałem, to są niezależne instalacje - jedna systemowa (dostępna dla wszystkich użytkowników) i ta druga uruchamiana lokalnie z Twojego katalogu. Ale w świetle porady SeeMa to chyba już bez znaczenia.