droicyn Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Wiem, że był niedawno podobny temat, ale w sumie nie mogę tego tam rozkminić a tym poradniku też jakoś nie teges opisane przynajmniej mi się tak wydaje;p. A więc ściągnąłem ten plik jdk-6u3-linux-i586.bin i teraz jak mam to zainstalować? Trzeba coś jeszcze do tego doinstalować?pozdrawiam =] i dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Wiem, że był niedawno podobny temat, ale w sumie nie mogę tego tam rozkminić a tym poradniku też jakoś nie teges opisane przynajmniej mi się tak wydaje;p. A więc ściągnąłem ten plik jdk-6u3-linux-i586.bin i teraz jak mam to zainstalować? Trzeba coś jeszcze do tego doinstalować?pozdrawiam =] i dzięki za pomocProszę bardzo... łatwiej już nie będzie.. wszystko napisane jest łopatologicznie: FedoraGuide Pozdrawiam Rasp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Ok dzięki za link i zabieram się do instalacji =] pozdro //łączenie// -bash: rpmdev-setuptree: command not found takie coś mi wyskoczyło podczas instalacji. co jest nie tak? //łączenie// [root@damian ~]# mv /home/droicyn/pulpit/jdk-6u3-linux-i586.bin/usr/src/redhat/SOURCES/ mv: brakujący plik docelowy po `/home/droicyn/pulpit/jdk-6u3-linux-i586.bin/usr/src/redhat/SOURCES/' Spróbuj `mv --help' dla uzyskania informacji poszedlem dalej z instalacja i stało się to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Listopad 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2007 Nie wpisujemy tak mv /home/droicyn/pulpit/jdk-6u3-linux-i586.bin/usr/src/redhat/SOURCES/ tylko tak mv /home/droicyn/pulpit/jdk-6u3-linux-i586.bin /usr/src/redhat/SOURCES/ I korzystaj z opcji edytuj, bo jak nie to warn przybędzie. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 Mam problem z instalacja Javy w tym miejscy : * Move the files to the appropriate directory and create the directories. --- nie wiem o co tutaj chodzi. Mam wykonac tylko te komendy? Czy cos jeszcze? rpmdev-setuptree mv /home/desktop/YourUsername/jdk* /usr/src/redhat/SOURCES/ Bardzo prosze o pomoc;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Listopad 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2007 /home/desktop/YourUsername/jdk* chyba zmieniasz YourUsername na swój nick? lepiej ściągnij plik z końcówką *rpm.bin odpal za pomocą ./ta_java_z_koncowka*rpm.bin będziesz miał javę w katalogu /usr/java i zrób dowiązania z resztą masz http://www.gagme.com/greg/linux/f7-tips.php#java a po polsku to Matlas ładnie opisał w swoim blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 a mógłbyś dać link do tego bloga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 a mógłbyś dać link do tego bloga?Już się wystraszyłem że Google zamknęli http://www.google.pl/search?source=ig&...oogle&meta= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droicyn Napisano Listopad 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2007 Hehe dzięki i pozdro =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi