@WalDo Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Jeśli chodzi o odtwarzanie plików .rm i .ram, to dobrze sprawuje się mplayer z odpowiednimi wtyczkami → http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/ Ściągnij odpowiedni plik rp8codecs* albo rp9codes* wrzuc do katalogu z kodekami mplayera (/usr/lib/win32 lub /usr/lib/codes) i powinno działać. Przyjazna dla użytkownika jest też nakladka na mplayer - smplayer. Do pobrania z repozytoriów. Wtyczkę flash zainstaluj zgodnie z tym opisem → http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f9.html#flash (czy ja tego przed chwilą w innym poscie nie pisałem? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 nspluginwrapper już jest zainstalowałe przechwilą razem z flashem i flasch działa ale ralplayer bez zmian nadal czaruje.. rp8.. rp9.. zależnie od wersji fedory? nie mam mplayer-a i nie mam katalogów (/usr/lib/win32 lub /usr/lib/codes) zainstalowałe kmplayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chinka Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Czyli po zainstalowaniu realplayera analogicznie jak flasha nic nie idzie?? RealPlayer 10 or Helix Player (nspluginwrapper) Version: RealPlayer 10.0, Helix Player MS1 or later SeaMonkey 1.1, Firefox 3.0: Works Well After installing nspluginwrapper, install RealPlayer 10 or Helix Player, then run the following command: nspluginwrapper -i /usr/lib/browser-plugins/nphelix.so If the browser plugin is installed at a different location, alter that path accordingly. Potem dowiązania symboliczne przerobionego pliku do folderu z wtyczkami i powinno być git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 cóż ni c a nic czy to mam wpisać w konsoli po zainstalowaniu real-a ? nspluginwrapper -i /usr/lib/browser-plugins/nphelix.so zainstalowałłem jeszcze raz realplayer-a i nic ale tak sobie myślę ze realplayer11 pod windowsem nie pracował dobrze z firefox-em 3 miał jakiś problem więc może tu jest pies pogrzebany może trzeba zmienić firefoxa na 2 lub realplayer-a na 10 zacznę od realplayer-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chinka Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Zamiast tej ścieżki ewentualnie inną gdzie się znajduje oryginalna biblioteka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 nieczaje odpowiedzi, jakia biblioteka i do czego pozatym jak usunąć zainstalowanego realplayer-a11 kiedy nie widac go w dodaj/usuń programy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 rp8.. rp9.. zależnie od wersji fedory? Zależnie od wersji Real Playera Czyli zgodnie z kaprysem instalującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2008 Ale im nowsze tym lepiej oczywiście. ps. rm/rmvb to zuo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chinka Napisano Sierpień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2008 Jeśli już nie można wytrzymać to można użyć 32-bitowej przeglądarki i postępować całkiem zwyczajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2008 uzywaj mplayera :] a kodeki dla 64bit masz tu: http://uosiu.info/PRZENOSNE/kodeki.tar.gz tar xzf kodeki.tar.gz / (albo odwrotnie sciezki) i yum install libstdc++.so.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Sierpień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2008 spróbuję, spróbuję chociaż i tak chcę real-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi