darekrocznik71 Napisano Listopad 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 Panowie na XP zawsze miałem obraz dysku zrobiony Ghostem,miałem go na 2 płytach DVD,czy zrobić obraz na Fedorze 8,aby w razie problemu odpalic go z płyty aby uniknąć ponownej instalacji i konfiguracji system. Ghost na XP spełniał swoje zadanie w 100 %,a co się sprawdzi na Fedorze? Próbowałem zrobić obraz Fedory też Ghostem ale mieści sie on tylko na 1 płycie CD,czy to wystarczy,partycje ma na 2 dyskach,Ghost widzi chyba tylko jedną - operacyjną i dlatego tak mały rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek06 Napisano Listopad 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2007 staranniej używaj opcji szukaj o ile w ogóle wiesz że taka istnieje link może to rozwieje twoje wątpliwości pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Listopad 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2007 Czytałem,że zamiast obrazu dysku wystarczy zarchwizować odpowiednie pliki i skompresować do rara,które to są pliki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SACZI Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 Ghost przecież archiwizuje partycje z "linuksowymi" foarmatami. Ja mam "zghostowaną" partycję z Fedorą. Jednak używam ReiserFS zamiast ext3 i to na pewno działa. Spróbuj Ghosta zapuścić na extXX, może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2007 jeśli znasz Ghosta, to zainteresuj się Partimage - od razu się połapiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 Ghost mi widzi partycję Linux i drugą unkown,jak próbuje nagrać partycję Linux - ok 160 mb,to wyrzuca mi błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marceli_Szpak Napisano Grudzień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 Wypróbuj g4l, odpowiednik Ghosta pod linuxem. Obraz płyty można (_wziąść_ → wziąć) ORT stąd:Skrót do G4L. Działa zarówno pod linuxem jak i Windowsem. W moim przypadku bez problemu przeniosłem partycję linuxową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Grudzień 1, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2007 Mam ten program ale za cholere nie mogę skumać o co w nim chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi