Skocz do zawartości

Firefox Mms

greeg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem wszystko co znalazłem tu: http://newbie.linux.pl/?id=article&show=311 oraz http://forums.fedoraforum.org/forum/showth...ght=firefox+mms

lecz firefox w dalszym ciągu nie odtwarza protokołu mms czy wie ktoś jaka może być przyczyna

Używam

fedora 8

firefox 2.....9

kodeki oczywiście mam wgrane oraz mplayerplug-in

A czy to w ogóle komuś działa?
Otóż mi działa.

Mam to zrobione następująco:

1.about:config

2.Dodaj ustawienie typu - łańcuch : network.protocol-handler.app.mms Tutaj wartość /usr/bin/gmplayer

3.Dodaj ustawienie typu - boolean : network.protocol-handler.external.mms Tutaj wartośc true

Jak widać używam gmplayera, z którym nie mam problemów takich jak z xine, które bardzo często nie odpala się po kliknięciu an link mms:// w firefoxie (generalnie rzadko korzystam z mms://, więc wielu testów nie przeprowadziłem).

Można też pobrać dodatek MediaPlayerConnectivity, dostępny TUTAJ, który powinien częściowo rozwiązać problem multimediów w firefoxie.

Ja mam FC6 i Firefox 1.5.0.7 i skorzystałem z Xine. Zainstalowałem samego playera + wtyczka dla firefoxa+ xine-lib-extras-nonfree (z Livna).

Wszystko z repozytoriów. Działa bez problemów. Skorzystała też Opera, która akurat może żerować na pluginach Firefoxa.

W sumie mam jeszcze trochę kodeków z windy w /usr/share/codecs ale Xine chyba z nich nie korzysta.

Jeśli filmy się tną, to można zwiększyć bufor wideo w ustawieniach playera - obowiązują też wtyczkę.

• 1 month later...