sokar620 Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 Nie jest ważne - sekcje mogą być w dowolnej kolejności podobnie jak moduły wewnątrz sekcji. A dzięki - dobrze wiedzieć. Moja niepewność wynikała z faktu, że jak dobrze pamiętam to sekcję Section "Extensions" polecano dodawać na końcu xorg.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 no coz.... dopisalem co radziles i... kicha... po wpisaniu glxinfo nastapil reset X'ow... jakies inne sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 Jedyne co jeszcze mi przychodzi do głowy to dopisanie do xorg.conf Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection Możesz jeszcze spróbować skonfigurować xorg.conf za pomocą livna-config-display. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec00 Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 no wiec... zrobilem co poradziles... dopisalem ta sekcje, dalem glxinfo i sie X'y wykrzaczyly... zrobilem livna-config-display (kombinujac na wszelkie mozliwe ustawienia) i sie X'y wykrzaczaly... usunalem stery livny i zainstalowalem je jeszcze raz... i teraz dziala :D oto moj xorg.conf: # Xorg configuration created by system-config-display Section "ServerLayout" Identifier "single head configuration" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "Files" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia" ModulePath "/usr/lib/xorg/modules" EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Monitor" Identifier "Monitor0" ModelName "Samsung SyncMaster 710N/177N/CX711N/CX701N" HorizSync 30.0 - 81.0 VertRefresh 56.0 - 85.0 Option "dpms" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "nvidia" Option "AddARGBGLXVisuals" "True" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection teraz glxinfo paca... dzieki za poswiecony czas i dobre rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2007 Section "Extensions"[/i] polecano dodawać na końcu xorg.conf.A to tutaj już straciłem pewność Możliwe, że niektóre sekcje trzeba podać w określonym miejscu. Ja jak dotąd edytując xorg.conf swobodnie żonglowałem miejscami sekcji w pliku. Nigdy nie widziałem takiego zastrzeżenia o jakim mówisz, ale jak to mówią "nobody is perfect" W takim razie należy moją wypowiedź traktować z pewną ostrożnością. Ca. 95% Cały czas się uczymy. To piękne w linuksie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Grudzień 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2007 ... teraz glxinfo paca... Dodam tylko, że jak chcesz mieć AIGLX to Section "Extensions" Option "Composite" "Enable" EndSection Ale widzę, że masz AIGLX wyłączone, w sumie livna-config-display przy włączaniu go powinna sobie poradzić, ale za to nie ręczę, ponieważ wolę ręcznie zmieniać odpowiednie wpisy(backup xorg.conf z AIGLX włączonym i wyłączonym + polecenie cp - dobra rzecz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi