Skocz do zawartości

Internet Nie Działa Na Fedorze 8

Tigotrios

Rekomendowane odpowiedzi

Po moim ostatnim problemie z internetem na Fedorze Core 6 oraz małą wydajnością mojego komputera postanowiłem odstawić w kąt Linuksa. Jednak kupno nowego komputera znowu mnie do niego zachęciło. Problem z internetem pojawił się po raz kolejny, tym razem nie jest taki sam jak poprzednio.

Mam internet 4Mb/s od lokalnego dostawcy - Petrotelu (Petronet). Mam ruter-modem D-Link DSL-584T, rozdzielający internet na dwa komputery. Mój komputer ma kartę sieciową zintegrowaną z płytą główną P5K-E/WiFi-AP i do tej karty sieciowej podłączony jest kabel. Na systemie Windows XP Home Edition z SP2 wszystko działało po podpięciu kabla i zainstalowaniu sterowników płyty głównej. Przed zainstalowaniem sterowników internet nie działał WCALE. Na Fedorze 8 internet działa po podpięciu kabla, jednak tylko częściowo: mogę używać komunikatorów, jednak próba obejrzenia jakiejkolwiek strony WWW kończy się na tym, że strona ładuje się w nieskończoność i nie widać ŻADNYCH postępów. Nie działa także yum, który po kilku minutach wyświetla komunikat informujący, że nie może pobrać informacji o pakietach.

Jak temu zaradzić? Bardzo proszę o pomoc.

jak temu zaradzić?
Poszukać na forum? :angry: Weź drogi kolego rusz trochę głową i poszukaj. Przyjmij optymistycznie, że większość Twoich problemów juz została rozwiązana.

Żeby mi ktoś nie wytknął, że tylko uwagę zwracam, to w Googlach trwało 2 minuty wyszukanie np. http://forum.fedora.pl/index.php?s=&sh...ost&p=91196

I dalej po odnośnikach.