Strzelcu Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 Witam! Odpalam Quake 3 a wywala mi taki błąd. Szukałem odpowiednich pakietów z tymi wtyczkami, ale niestety nie umiem znaleźć. Mam zainstalowane sterowniki kmod-nvidia. System Fedora Core 7 x86_64. Nie wiem czy problem nie tkwi w strukturze wtyczek x86_64, ale mimo wszystko i tak nie umiem sobie poradzić. Może ktoś wie jaki pakiet załatwi mój problem? [strzelcu@localhost ~]$ quake3 Q3 1.11 linux-i386 Nov 24 1999 ----- FS_Startup ----- Current search path: /home/strzelcu/.q3a/baseq3 ./baseq3/pak0.pk3 (3539 files) ./baseq3 ---------------------- execing default.cfg execing q3config.cfg couldn't exec autoexec.cfg ----- Client Initialization ----- ----- Initializing Renderer ---- ------------------------------- ----- Client Initialization Complete ----- --- Common Initialization Complete --- Opening IP socket: localhost:27960 Hostname: localhost.localdomain Alias: localhost IP: 127.0.0.1 ----- R_Init ----- ...loading libGL.so: QGL_Init: Can't load libGL.so from /etc/ld.so.conf or current dir: /usr/local/games/quake3/libGL.so: cannot open shared object file: No such file or directory failed ...loading libMesaVoodooGL.so: QGL_Init: Can't load libMesaVoodooGL.so from /etc/ld.so.conf or current dir: /usr/local/games/quake3/libMesaVoodooGL.so: cannot open shared object file: No such file or directory failed ----- CL_Shutdown ----- RE_Shutdown( 1 ) ----------------------- ----- CL_Shutdown ----- ----------------------- Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 → lektura Może 4 link od góry? Ostatni post w wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strzelcu Napisano Grudzień 26, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2007 → lektura Może 4 link od góry? Ostatni post w wątku. Dzięki Waldo! Pomogło. Trzeba tylko pamiętać aby nie pomylić struktury wtyczki. Ja miałem 64bitowe i nawet jak robiłem dowiązania to nic nie pomagało, ale doinstalowałem normalne i teraz wszystko spoko. Dzięki raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi