gurek Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Witam ! Czy znacie jakiś konwerter plików mp3 do ogg (może być ten sam bitrate) i jak go użyć bo ja tego nigdy nie robiłem a potrzebny mi konwerter na ogg ob posiadam autopiloty ogg, a z domu (windows) do serwera wysyłało by się latami...) Pozdrawiam i proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2007 Tekstowy: lame we współpracy z oggenc. Graficzny: audacity-nonfree. Oba są w livna; oggenc jest w fedorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurek Napisano Grudzień 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 A mógłbyś dokładnie pomóc w obsłudze (chodzi i program w konsoli, zero graficznego), bo mam serwer dedykowany i tylko konsolę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Wędka: $ yum install lame vorbis-tools $ man lame $ man oggenc Ryba: $ lame --decode plik.mp3 - | oggenc - -o plik.ogg Zwróć uwagę na pozostałe opcje lame i oggenc, bo niektóre silnie wpływają na jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Są gotowe skrypty do tego → http://www.google.com/linux?num=100&hl...=Szukaj&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurek Napisano Grudzień 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 A można zrobić aby konwertowało masowo ileś plików z danego katalogu ? a nazwa ogg ma być taka jak w mp3 była Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 29, 2007 Można prosty skrypt napisać. Zakładam, że mp32ogg Ci działa i masz to na ścieżce dostępu. #!/bin/bash while [ "$1" != "" ]; do mp32ogg $1 `echo $1 | sed -e 's/\(.*\)\.\(.*\)/\1/' `.ogg shift done Zapisujesz w pliku o dowolnej nazwie (np.katalog2ogg). Potem zmiana praw do pliku, żeby był wykonywalny. W osobnym katalogu umieszczasz te MP3, które chcesz skonwertować. cd <katalog_z_mp3> katalog2ogg `ls -1` UWAGA na kierunek cudzysłowów i apostrofów - znak "'" to nie to samo co "`" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi