Skocz do zawartości

Fedora 8,co Najlepsze Do Ftp

darekrocznik71

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie na razie przeszedlem na FileZille, jest trochę szybsza niż gFTP i ma ciekawszy wygląd,jeśli ktoś tez używa ten program niech da znać jak sie sprawuje poprzez FTP,czy zrywa połaczenia jak KFTP,czy dociąga pliki w całości.

Ja tez sie przesiadlem na to (po moim w wpisie tu). Na razie problemow nie mialem, pliki sciaga mi w calosci i nic nie rwie.

Przechodzę na gFTP,nie zrywa połaczenia,dociąga w całości,może w kolejnej wersji będzie wznowienie sesji

to sobie poczekasz, bo nie było kolejnej wersji od prawie trzech lat; ale to też na plus - działa równie dobrze na Red Hat 9 jak Fedora 8 i wszędzie się skompiluje, a pliki konfiguracyjne mam te same też od paru lat

• 6 months later...
  • 1 month later...

Panowie jak bylem na Fedorze 8 to nie mialem z GFTP żadnego problemu,problem zaczął się na 9 w srodowisku gnome,KDE tez to samo,jak w GFTP przerwę transmisję to ponownym wrzuceniu zaczyna od nowa,nie wiem czemu tak jest,na 8 zawsze pokazywało czy mam wznowić,na 9 tego nie ma,nie da się tego ustawić,jak macie u siebie na 9. filezilla ma jeden mankament jak ściagam coś w formacie ISO ( obraz plyty) to czasem po połowie ściagnięcia, po starcie transmisji nie ściąga do końca i wskakuje jako nieudany transfer.

Wiem juz czemu GFTP nie chce mi ponawiać wznawiania, dane przerzucam na parycję w NTFS , jak przerzucam na parycję systemową to idzie,dysk na NTFS mam przeznaczony na takie rzeczy,na systemowej nie mam tyle miejsca,czemu inne programy wznawiaja na parycję w NTFS a GFTP nie chce,czy można to zmienić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...