matlas Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 Panowie na razie przeszedlem na FileZille, jest trochę szybsza niż gFTP i ma ciekawszy wygląd,jeśli ktoś tez używa ten program niech da znać jak sie sprawuje poprzez FTP,czy zrywa połaczenia jak KFTP,czy dociąga pliki w całości. Ja tez sie przesiadlem na to (po moim w wpisie tu). Na razie problemow nie mialem, pliki sciaga mi w calosci i nic nie rwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 Przechodzę na gFTP,nie zrywa połaczenia,dociąga w całości,może w kolejnej wersji będzie wznowienie sesji to sobie poczekasz, bo nie było kolejnej wersji od prawie trzech lat; ale to też na plus - działa równie dobrze na Red Hat 9 jak Fedora 8 i wszędzie się skompiluje, a pliki konfiguracyjne mam te same też od paru lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Styczeń 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 Teraz jestem na FileZilla i idzie bardzo ładnie,idzie trochę szybciej,jest ładniejszy wygląd,no i wznowienie sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 Dorzucę swoje trzy grosze... Właśnie odkryłem Multi Get-a, który ma wznawianie sesji i przypomina mi FlashGet-a, ale jeszcze nie testowałem w boju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Październik 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2008 Panowie jak bylem na Fedorze 8 to nie mialem z GFTP żadnego problemu,problem zaczął się na 9 w srodowisku gnome,KDE tez to samo,jak w GFTP przerwę transmisję to ponownym wrzuceniu zaczyna od nowa,nie wiem czemu tak jest,na 8 zawsze pokazywało czy mam wznowić,na 9 tego nie ma,nie da się tego ustawić,jak macie u siebie na 9. filezilla ma jeden mankament jak ściagam coś w formacie ISO ( obraz plyty) to czasem po połowie ściagnięcia, po starcie transmisji nie ściąga do końca i wskakuje jako nieudany transfer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekrocznik71 Napisano Październik 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Wiem juz czemu GFTP nie chce mi ponawiać wznawiania, dane przerzucam na parycję w NTFS , jak przerzucam na parycję systemową to idzie,dysk na NTFS mam przeznaczony na takie rzeczy,na systemowej nie mam tyle miejsca,czemu inne programy wznawiaja na parycję w NTFS a GFTP nie chce,czy można to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2008 Bo NTFS nie jest systemem linuksowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi