Cannabis Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 jaka wersja fedory będzie chodziła na procku 750 mhz 256 ramu i dysk 20 gb laptop i jaki system graficzny postawić na tym żeby chodziło w miare płynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 28, 2007 Były tematy. Dlaczego nie poszukasz? W dokumentacji Fedory jest napisane, że przy takich parametrach sprzętu możesz spokojnie zainstalować każdą z dystrybucji, łączenie z najnowszą F8 (już nie Core od wersji 7). Ponieważ masz mało RAMu, to najlepiej byłoby gdybyś zainstalował jakieś lekkie środowisko graficzne. Osobiście korzystam z XFCE. Na starcie mam zajęte 64MB (albo 74 ) w każdym razie zostaje jeszcze trochę z 256 na odpalenie jakichś programów. Będzie pewnie trochę muliło. Zależy co chcesz robić. Na efekty 3D czy możliwość płynnego działania gier raczej bym nie liczył Ale przeglądarka, poczta, OpenOffice powinny działać w miarę sprawnie. Domyślnie zainstaluje Ci się Gnome, ale potem z konsoli (jako root oczywiście) yum groupinstall XFCE i po przelogowaniu, na ekranie menedżera GDM → Sesja wybierz sobie XFCE. Powinno działać. [EDIT]Wymagania sprzętowe → http://docs.fedoraproject.org/release-note...Specific-x86-hw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Grudzień 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2007 Domyślnie zainstaluje Ci się Gnome Czytając post WalDo zastanawiam się czy anaconda już nie ma opcji wyboru paczek do instalowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Styczeń 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2008 Ma i to jak najbardziej. przynajmniej na FC6. Zakładka "Środowiska graficzne" i zaznaczasz/ odznaczasz, co chcesz. Akurat na tym etapie nie trzeba nawet działąć w terminalu. Ja bym proponował spróbować z FC6. Jest to najstarsze wydanie, na jakim można jeszcze skorzystać z repozytoriów livny. Taki kompromis pomiędzy świeżością systemu, a wymaganiami sprzętowymi (zakładam, że FC7 ma nieco większe). W razie czego, gdyby muliło można jeszcze powyłączać jakieś nieużywane usługi, no i oczywiście bardzo wiele zależy od środowiska graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2008 Czytając post WalDo zastanawiam się czy anaconda już nie ma opcji wyboru paczek do instalowania Jesne, że ma Piszę o tym co jest domyślnie zaznaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cannabis Napisano Styczeń 2, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 chcę zainstalować z yum [root@localhost F.E.O.S]# yum groupinstall XFCE Loading "installonlyn" plugin Existing lock /var/run/yum.pid: another copy is running. Aborting. [root@localhost F.E.O.S]# dlaczego nie mogę przeprowadzić installki niczego z yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2008 dlaczego nie mogę przeprowadzić installki niczego z yumDo bólu i znudzenia omawiane na forum (podpowiedź: yum-updatesd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi