bemq Napisano Styczeń 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 Witam, mam problem z montowaniem cd/dvd w fedorze 8. Poprzednio wykonywał to jakiś skrypt ale to było uciążliwe bo za każdym uruchomieniem systemu partycje dyskowe były jakby w innym miejscu i niektóre programy (np.rhytmbox) miały z tym problem. Teraz dodałem sobie wpisy moich partycji do fstaba i nie montuje mi w ten sposób płyt cd/dvd. Co powinienem zrobić abym mógł znów automatycznie montować płyty? Mój fstab: LABEL=/1 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/home /home ext3 defaults 1 2 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 LABEL=SWAP-sda10 swap swap defaults 0 0 /dev/sda1 /mnt/hda1 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 /dev/sda5 /mnt/hda5 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 /dev/sda6 /mnt/hda6 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 /dev/sda7 /mnt/hda7 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 /dev/sda8 /mnt/hda8 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 /dev/sdb1 /mnt/hdb1 ntfs-3g nls=utf8,umask=0222 0 0 Jaką komendą sprawdzić gdzie jest mój cd/dvdrom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 A w usługach startowych masz zaznaczone autofs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Styczeń 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 W System->Administracja->Usługi nie mam takiej usługi jak autofs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 W System->Administracja->Usługi nie mam takiej usługi jak autofs.No to warto zainstalować. I sprawdź jeszcze czy masz uruchomiona usługę ConsoleKit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bemq Napisano Styczeń 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2008 Dzięki wielkie pomogło zainstalowanie i wystartowanie usługi autofs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi