blacksoul Napisano Styczeń 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2008 Witam wszystkich. Mam problemik z dźwiękiem a raczej jego brakiem. Mam zainstalowaną Fedore 8 na srodowisku GNOME i kombinowalem juz chyba wszystko co wynalazłem na forach i nic. Wydaje mi się że to wina ALSY lecz nie jestem tego do konca pewien wczesniej bylem w urzytkowaniu UBUNTU 7.10 gdzie również spotkalem się z tym problemem. Jakieś półtorej roku wczesniej działaółem na AUROX'IE ale tej wersji nie moglem juz odpalić pod laptopem (działał bez problemu na PC) Dlaczego są aż tak wielkie problemy z tym dźwiękiem i innymi sterami takimi jak do karty graficznej czy kamerki. Wcześniejsze wersje byly lepiej przygotowane (do pracy z urzytkownikiem) poprostu sie instalowało i poprostu działały teraz zaczyna mnie to przerażać. Aż nie chce mi się wierzyć aby Vista była lepsza i łatwiejsza w obsłudze. A niestety an Viscie wszstko działało a tu masz ci los Na początku myślałem że to wina jednej dystrybucji lecz to juz kolejna która wpadła mi w ręce i problem sie powtarza wiec zaczynam sie zastanawiać czy ta zabawa linuxem jest cos warta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Styczeń 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2008 Jaką masz kartę dźwiękową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacksoul Napisano Styczeń 24, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Jaka mam hmm ciezko powiedziec moge napisac jaka mi wykrywa, pod Windowsem nie musialem sie nigdy zastanawiac jaka jest poprostu dzialala Realatek ID 268 (OSS Mixer) oraz HDA Intel (Alsa mixer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Styczeń 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2008 Jaka mam hmm ciezko powiedziec moge napisac jaka mi wykrywa, pod Windowsem nie musialem sie nigdy zastanawiac jaka jest poprostu dzialala Realatek ID 268 (OSS Mixer) oraz HDA Intel (Alsa mixer) Spróbuj do pliku : /etc/modprobe.d/alsa-base dodać linijkę: options snd-hda-intel model=acer W moim Acerze to pomogło, a mam model bardzo podobny do Twojego. Kłopoty z moim lapem rozwiązywałem między innymi dzięki tej stronce. Pozdrawiam Rasp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi