henryk-k Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 Wypaliłem obraz ISO na płycie DVD /robiłem to już trzy razy, folder brałem z NEXTa / i przy próbie instalacji pojawia się błąd i restart kompa, najczęściej instalacja zostaje przerwana po wyborze języka lub przy pobieraniu informacji o pakietach. Instalacje zaczynałem już kilkakrotnie i zawsze to samo. Obecnie obok windows xp mam zainstalowaną redorę 6 i działa bezbłednie a właśnie w jej miejsce chciałbym zainstalować fedora 8. Pomocy gdzie tkwi przyczyna. Mój sprzęt to Pentium III 600 Mhz 384 RAM DirectX 9.0 grafika GEForce 2 gts 32 MB. Poniżej to mały fragment tego co pisze system po przerwaniu instalacji. anaconda 11.3.0.50 exception report Traceback (most recent call first): File "/usr/lib/python2.5/pickle.py", line 971, in load_string self.append(rep.decode("string-escape")) File "/usr/lib/python2.5/pickle.py", line 858, in load dispatch[key](self) File "/usr/lib/python2.5/pickle.py", line 1374, in loads return Unpickler(file).load() File "/usr/lib/python2.5/subprocess.py", line 1078, in _execute_child child_exception = pickle.loads(data) File "/usr/lib/python2.5/subprocess.py", line 593, in __init__ errread, errwrite) File "/usr/lib/anaconda/iutil.py", line 90, in execWithCapture preexec_fn=chroot, cwd=root) File "/usr/lib/anaconda/iutil.py", line 449, in isMactel ["dmidecode", "-s", "system-manufacturer"]) File "/usr/lib/anaconda/partitions.py", line 860, in sanityCheckAllRequests elif iutil.isMactel(): File "/usr/lib/anaconda/autopart.py", line 1518, in doAutoPartition (errors, warnings) = partitions.sanityCheckAllRequests(diskset) File "/usr/lib/anaconda/dispatch.py", line 203, in moveStep rc = stepFunc(self.anaconda) File "/usr/lib/anaconda/dispatch.py", line 126, in gotoNext self.moveStep() File "/usr/lib/anaconda/gui.py", line 1048, in nextClicked self.anaconda.dispatch.gotoNext() LookupError: unknown encoding: string-escape Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2008 Wypaliłem obraz ISO na płycie DVD /robiłem to już trzy razy, folder brałem z NEXTa /[...]Można i 100x wypalać jeśli obraz ma nieprawidłową sumę kontrolną (SHA1, plik z sumami jest w katalogu z którego brałeś obraz ISO). Pod FC6 możesz sprawdzić poleceniem sha1sum Fedora*.iso stojąc oczywiście w katalogu z plikiem obrazu. Ew. tu może być zbliżony problem → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16697 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi