Skocz do zawartości

Harmonogram Zadań

adams24

Rekomendowane odpowiedzi

Jest coś takiego (_wogole_ → w ogóle) ORT pod fedrę jak windowsowy harmonogram zadań???

Chcę żeby systematycznie o okreslonych porach dniach były wykonywane pewne polecenia systemowe bez udziału uzytkownika???

Prosze o jakąś podpowiedź.

Chodzi konkretnie o synhcronizacje danych za pomocą rsync'a. Skonfigurowałem ładnie działa ale trzeba ręcznie odpalic polecenia na kompie a pasowałby żeby automatycznie jak sobie świę żeby sie dane synchronizowały :D

Dzięki za podpowiedzi.

Człowieku, czy Ty naprawdę nigdy nie słyszałeś o cron, anacron i at?

A jakbyś się pofatygował przejrzeć posty z ostatnich dwóch dni to pojawiła się również informacja o GUI pod Gnome :angry: Ale lepiej przyjść na gotowe...

I do tego ciekawe co to ma współnego z sieciami. Nie ten dział. Może warto się zastanowić chwilę zanim się coś na forum napisze?

Człowieku, czy Ty naprawdę nigdy nie słyszałeś o cron, anacron i at?

No sorry za nie słyszałem nie trzeba było sie tak oburzać wystarczyło tylko napisać słowo crone i mi by wystarczyło. Małą podpowiedź i tyle poradziłbym sobie poszukałbym na googlach choć to wczesniej robiłem i nic ciekawego nie znalazłem. Kurde człowiek poznaje system, usługe za usługą o razu nie mozna wszystkiego wiedzieć no nie więc prosze o troche wyrozumiałości.

No ale dzięki za podpowiedź.

No sorry za nie słyszałem nie trzeba było sie tak oburzać wystarczyło tylko napisać słowo crone i mi by wystarczyło.
Nie oburzam się tylko dziwię, bo to znaczy, że próbujesz robić coś w systemie nie mając zupełnie podstaw. Nie patrzysz co Ci się uruchamia przy starcie systemu. A warto wiedzieć co startuje - to najprostsza droga do wiedzy ;)

Powodzenia.

BTW: cron nie crone.