Kivi Napisano Luty 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2008 Mam interesujący problem, występujący zarówno w Fedorze jak i w innych dystrybucjach: otóż kiedy na komputerze nie jest otwarzany żaden dźwięk w słuchawkach słychać różne dziwne szumy i trzaski, zapewne występują one także podczas odtwarzania muzyki ale są zagłuszane. Żeby było śmieszniej, problem nasila się podczas poruszania myszą. Sprzęt: SB Live! z głośnością ustawioną na 75%. Nie jest to wina słuchawek bo problem występuje też na innych parach, włącznie z Sennheiserami które kupiłem miesiąc temu. No i oczywiście szczegół tak oczywisty że nie warto o nim nawet wspominać: pod Windowsem wszystko jest cacy, nawet jeżeli dźwięk jest podkręcony na maksa. Jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2008 hint: uruchom kmix i pobaw się w nim wszystkimi przełącznikami (o ile używasz kde) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2008 na Windowsie też możesz uzyskać taki efekt - wystarczy podkręcić suwak AUX; na Linuksie trzeba go wyciszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kivi Napisano Luty 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2008 Mam GNOME, ale suwakami się bawiłem i nic to nie dało (chociaż problem oczywiście znika jeżeli dźwięk wyciszy się całkowicie). Suwak AUX jest ustawiony na mute i było tak od zawsze bo go nie ruszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Luty 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2008 hmmm tu nie chodzi o zabawę suwakami, tylko o powyłączenie przełącznikół, W kde 3.x w kmix był jeden przełącznik, którego włączenie powodowało właśnie wyżej wspomniany przez Ciebie efekt. Wylączenie go dawało idealny dźwięk. Niestety teraz nie pamiętam jaki to był przełącznik (używam kde 4.0 od jakiegoś czasu) a już tym bardziej nie wiem jak to jest w gnome, ale ja bym szukał w tym kierunku właśnie. Może też zmiana input/output source to była, w każdym bądź razie zabawa w kmix dawała oczekiwany efekt. Może ktoś z gnomowców powie coś więcej jak to jest w samym gnomie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi