Matju Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Cześć, znam ludzi którzy mają wirtualną maszynę z windowsem tylko dlatego, że tak naprawdę nie ma niczego fajnego do pobierania z Rapidshare pod linuxem. DownThemAll i FlashGot nie rozwiązują problemu (jeżeli rozwiązują to proszę o info jak to skonfigurować). Chodzi o to żeby skopiować sobie linki i wrzuciś gdzieś tak żęby nam się ładnie pobierało bez wklikiwania się w każdy kolejny link. Jeżeli chcemy pobrać jeszcze pare np. filmów pojawia się problem z wklikiwaniem. Dlatego wrzucam skrypcik bazujący na wget. Opis działania 1. Wrzucamy poniższy skrypt do katalogu domowego 2. Nadajemy mu prawa wykonywalności 3. Wpisujemy w konfiguracji swojego użytkownika i hasło Rapidshare 4. Katalogi proponuje zostawić (najlepiej samemu stworzyć katalog /pobrane w HOME i /logi w pobrane) 5. Wrzucamy plikii z linkami z rozrzeszeniem *.wget 6. Odpalamy i czekamy ############## KONFIGURACJA nazwa_uzytkownika_rapidshare=xxxxxxxx haslo_rapidshare=xxxxx folder_z_logami=$HOME/pobrane/logi folder_z_pobranymi_plikami=$HOME/pobrane ############## KONIEC KONFIGURACJI if [ ! -d $folder_z_logami ] then mkdir -p $folder_z_logami fi ls *.wget >/dev/null 2>&1 if [ $? -gt 0 ] then echo -e "\aWszystkie pliki zostaly pobrane!" exit 0 fi for plik in `ls *.wget` do #sprawdzamy, czy w pliku jest podany wiecej niz jeden adres #jezeli tak, to rozbijamy na jeden adres w jednym pliku if [ `cat "$plik"|wc -l ` -gt 1 ] then awk -v PLIK=`basename "$plik" ".wget"` 'NF{print>PLIK "_" NR ".wget"}' "$plik" mv "$plik" $folder_z_pobranymi_plikami fi done for plik in `ls *.wget` do echo "Startuje proces wget dla `cat $plik`" ((cd pobrane;\ wget -c --http-user=$nazwa_uzytkownika_rapidshare --http-passwd=$haslo_rapidshare -i "../$plik" -a "logi/$plik.log") && \ (echo -e "\a`cat $plik` pobrany"; mv "$plik" $folder_z_pobranymi_plikami)) done exit while [ `ps -ef|grep -c '\bwget -c -i ../'` -gt 0 ] do sleep 1 done echo -e "\aTrwa pobieranie..." ls *.wget >/dev/null 2>&1 if [ $? -eq 0 ] then LICZNIK=1 echo "Zostaly do pobrania nastepujace pliki:" for plik in `ls *.wget` do echo ${LICZNIK}. `cat "$plik"` LICZNIK=$[LICZNIK + 1] cat "$folder_z_logami/${plik}.log"|tail -2|grep >/dev/null ERROR &&\ (echo -n "Podczas pobierania pliku `cat $plik` wystapil blad:";\ tail -2 "$folder_z_logami/${plik}.log"|head -1|awk '{$1=$2="";print}') done else echo "Wszystkie pliki zostaly pobrane" fi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 pobieram z Rapideshare pod linuksem i nie rozumiem tego co napisaleś na samym początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matju Napisano Luty 29, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 pobieram z Rapideshare pod linuksem i nie rozumiem tego co napisaleś na samym początku Czego używasz do pobrania czegośc co zajmuje 3 GB (Na Rapidshare limit pliku to 100 MB), masz jakiś program który po skopiowaniu 30 linków automatycznie je pobiera bez wklejania każdego linku po kolei ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vercedes Napisano Kwiecień 9, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2008 Eee niezbyt rozumiem co trzeba z tym kodem zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shafty Napisano Kwiecień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2008 ja to robie jedna linijka wget -c --http-user=login --http-passwd=pass -bi lista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Kwiecień 25, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2008 albo instalujesz wina i na nim flashgeta i ciagnie jak pod windosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Li Yu Napisano Grudzień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2008 Jakiś czas siedziałem na openSuse - gdzieś w jakimś repozytorium znalazłem program o nazwie "Pile". Być może działa on też na Fedorze? Pile to typowy rapidshare'owy manager pobierania. Podaje się w nim login i hasło z premium konta, ustala ścieżkę, gdzie ma zapisywać pobrane pliki i określa ilość pobieranych jednocześnie plików. Powtarzam - nie wiem, czy Pile zadziała na Fedorze, ale spisywał się ten program b. dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Grudzień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2008 flashget pod winem smiga bezproblemowo kozystam juz oddawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Styczeń 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2009 Pozwolę sobie odkopać ten temat (suma sumarum ino 1 miesiąc!) ;p - na wypadek gdyby jakaś zbłąkana dusza przeczytała i zawału miała dostać. Nie wiem co tutaj za kombinacje alpejskie Panowie wyczyniali, ja się nie znam, prosty człowiek jestem, ale w moich stronach to takie sytuacje rozwiązuje się następująco: RapidShare Premium ustawiony na bezpośrednie pobieranie (jedna z kilku opcji ustawień konta, nie do przeoczenia) + DownThemAll dTa One Click... i... już. Wymagany poziom znajomości Linuksa: obsługa myszki. Serdecznie, Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Michalak Napisano Luty 9, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2009 To ja jeszcze dorzucę program napisany w Javie - JDownloader. Działa bez problemu. W razie konkretnych pytań pisać na prv. Jeżeli będzie to konieczne, to dorzucę coś w postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hUBI Napisano Luty 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2009 A ja zaproponuje: wine rapget.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Luty 16, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2009 Nie wiem dlaczego, ale nigdy "wget -c --http-user=login --http-passwd=pass" mi nie zadziałało. Natomiast: wget --save-cookies=cookie.txt -q --post-data="login=1234&password=XX1234XX" https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi --no-check-certificate wget --load-cookies=cookie.txt -c -i lista --no-check-certificate już tak. Jeśli chcemy ściagać więcej niż 1 plik na raz można użyć innego downlaodera, np. arię: aria2c --load-cookies=cookie.txt -j3 -c -i lista "-j3" - 3 pliki na raz. Chyba można też użyć pliku cookie z FF. P.S. wine rapget.exe Całkiem niezły programik, ale niestety przeszkadza mi trochę nieznikający dymek z informacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Luty 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2009 A jak wpadnie tutaj policjant to zamknie forum a wam wszystkim pozabiera komputery. O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2009 A jak wpadnie tutaj policjant to zamknie forum a wam wszystkim pozabiera komputery. O!A niby dlaczego i na jakiej podstawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
king_crim Napisano Luty 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2009 Dla używających firefoxa polecam addona "rapidfire" - zaznaczamy linki, ppm -> rapidfire. I wszystkie się ładnie ściągają jeśli mamy zapamiętane w przeglądarce hasło pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi