Lary666 Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Witam. Chcę zainstalować Fedorę 8 x86_64, ale miale na chwile na całym HDD zainstalowane Ubuntu. Ubuntu tworzy swoje partycje w /dev/ a Fedora o ile się nie mylę w /media/. I teraz zaczęły się schody, bo jak chce zainstalować Fedorę to nie potrafię usunąć partycji, która jest w /dev/, a sama Fedora właśnie tam się ładuje. Od kilku dni z tym walczę, ale bez skutku. Interesuje mnie jak usunąć ten wpis /dev/sda/ lub cały HDD sformatować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Ubuntu tworzy swoje partycje w /dev/ a Fedora o ile się nie mylę w /media/. Mylisz się. Co natomiast znaczy, że nie potrafisz? Druid coś wypluwa przy próbie usunięcia partycji z ubuntu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary666 Napisano Marzec 5, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 Druid coś wypluwa przy próbie usunięcia partycji z ubuntu? Nic nie pokazuje. Mam LiveCD. Partycje chcą sie zapisać jako sda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 5, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2008 No i tak ma być - domyślnie w fedorze wszystkie dyski są przedstawiane jako SATA. Chyba powinieneś coś więcej poczytać o GNU/Linuksie zwłaszcza w kontekście FSH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi