Gwynbleidd Napisano Marzec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2008 Witam! Jestem nowym użytkownikiem fedory 8. Chciałem sobie zainstalować ndiswrapper żeby mi net działał a tu nic z tego - wyskakuje błąd: Nie można pobrać informacji o programowaniu Nie można pobrać informacji o oprogramowaniu. Może to byc spowodowane brakiem dostępnego połączenia sieciowego Details Cannot retrieve respository metadata (repomd.xml) for respository: developement Please vefify its path and try again Przyciski do wybory: Zakończ (_menadżer_ → menedżer) ORT repozytoriów Co mam robi? Jak mama zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2008 Chciałem sobie zainstalować ndiswrapper żeby mi net działał Może to byc spowodowane brakiem dostępnego połączenia sieciowego Chyba jasno widać? Musisz być podłączony do neta. Jak mama zainstalować? Ręcznie. Stargać paczke/-i z neta i zainstalować z konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2008 Jest opcja szukaj na forum. Zazwyczaj o tym nie piszę. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...;hl=ndiswrapper Tam znajdziesz odpowiedź na swój problem, musisz tylko zmienić linki na F8. Zastanowię się czy czasem nie przygotować poprawionej wersji dla F8, a może od razu F9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 W tym rzecz że nie chodzi tylko o ndiswrapper ale i o wszytko inne np. wine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 http://faq.fedora.pl/ Większość rzeczy ciągle aktualna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 http://faq.fedora.pl/ Większość rzeczy ciągle aktualna. http://faq.fedorapl.org - tutaj aktualniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 W yum wyskakuje mi taki błąd: Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: development. Please verify its path and try again Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 A teraz dla odmiany polecam użyć "forumowej szukajki", znajdziesz w niej sporo odnośnie Twojego obecnego problemu. Szukanie nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Nie jestem pierwszy raz na forum. Wiem ze najpierw sie szuka.. Tylko nie wiem pod jakim hasłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Podałem Ci link do tego jak zainstalować ndiswrapper. Jesli potrzebujesz pomocy to pwoeidz co do tej pory zrobiłeś. Jeśli masz inne problemy to proszę załóż nowy wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Marzec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2008 Nie jestem pierwszy raz na forum. Wiem ze najpierw sie szuka.. Tylko nie wiem pod jakim hasłem... Choćby pod najprostszym: "Error: Cannot retrieve repository metadata" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2008 No nic na razie spróbuję na f7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2008 Na fedorze 7 jest dokładnie ten sam błąd przy instalacji ndiswrapper... Kierowałem sie tez podaną instrukcją, ale w tedy wywala mi skolei ze nie ma pakietu, ściągam go instaluje, ten wymaga 30 innych i pętla sie zamyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Marzec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 Witam! Jestem nowym użytkownikiem fedory 8. Chciałem sobie zainstalować ndiswrapper żeby mi net działał .... Jaką masz kartę, ndiswrapper to ostateczność (moje zdanie ) W tym rzecz że nie chodzi tylko o ndiswrapper ale i o wszytko inne np. wine Najpierw uruchom sieć pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwynbleidd Napisano Marzec 10, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2008 Moja karta sieciowa to D-Link Air DWL-510 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi