hasski Napisano Marzec 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 Cześć. Mam następujący problem. Mam laptopa z nieczynnym napędem DVD. Ściągnąłem sobie Feodre 8 (Obraz instalacyjny) i chciałbym ją zainstalować z pendrivea. Tutaj pytanie czy jest to możliwei? A jeśli, to dlaczego podczas włączania, komputer nie widzi tego oprogramowania na pendrivie. "Missing opreration system". W Biosie przełączyłem mu hierarchie urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 A jak wgrałeś obraz na pendrive? Jako plik danych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasski Napisano Marzec 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 Rozpakowałem plik i skopiowałem na pendrivea. Jest możliwość odpalenia z pendrivea? To się jeszcze pomęczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 Jest możliwość odpalenia z pendrivea? To się jeszcze pomęczę.Jest, ale trzeba go odpowiednio spreparować. Samo wypakowanie plików nie wystarczy, bo na pendrive musisz mieć jeszcze jakiś boot sector, bez tego nie ruszy. Poszukaj w sieci, gdzies to było opisane i chyba nawet konkretnie pod Fedorę. Może na stronie projektu gdzieś jest albo w dokumentacji. [EDIT]Pewnie to Ci może pomóc → http://fedoraproject.org/wiki/FedoraLiveCD/USBHowTo Albo po prostu ściągnij plik LiveCD i wtedy zrób dokładnie tak jak tam opisano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanji Napisano Marzec 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2008 Piszesz, że DVD nie działa, ale jeśli np czyta CD-ki (bo rzadko się wszystko na raz psuje), to mozesz też zabootować do DOSa, a następnie próbować z programem loadlin uruchomić zawartośc płyty skopiowaną na dysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasski Napisano Marzec 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2008 Dzięki wilekie za pomoc. Zrobiłem inaczej, odpaliłem go z przenośnego napędu, z płytki DVD. Ale tutaj mam kolejny problem. Płytka się otwiera, wszystko jest super, podaje mu instaluj, rusza wyrzuca z sibie mnóstwo tekstu a następnie zatrzymuje się na komędzie. PCI: Using configuration type 1 ACPI: Interpreter Enabled Wiecie może co z tym zrobić? Na początku myślałem, że pobrałem złą Fedore, bo mam 64 bitowy (chyba procesor) ale później ściągnąłem obraz dla 64-rki i wyskakuje ten sam problem. Jeszcze dodam, że mam laptot firmy ASUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2008 Spróbuj wpisać acpi=off jak odpalasz instalację. Tam gdzie możesz podać argumenty. Wpisz to i wciśnij Enter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hasski Napisano Marzec 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2008 Niestety, też nie działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi