bybelou Napisano Marzec 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2008 Witam, jestem poczatkujacym uzytkownikiem fedory, do czynienia z systemami unixowymi tez mam od niedawna, ale zawsze napotkuje napotykam ten problem i nie umiem go rozwiazac. Mianowicie trzaski dobiegajace z przednich glosnikow. Teraz mam wlaczony srodek i tyl, a wyciszony glowny kanal. Nie wiem w czym lezy problem. Konfiguracji sprzetu, karcie, czy obou kartach, gdzie jedna zaglusza druga... (( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2008 Przede wszystkim skorzystaj z wyszukiwarki. Nie tylko Ty masz ten problem. Proponuję hasło "trzaski" Po drugie podaj jaka to karta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Marzec 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2008 Ja mam SB 5.1 i zintegrowaną. Kartę wbudowaną wyłączyłem w bisoie zęby mnie nie drażniła A ty do obu kart podłączasz czy tylko do SB ?Domyślam się że problem u ciebie dotyczy pulse audio . Ustaw wszystko w system->preferencje->sprzęt->dźwięk na pulse audio . Oczywiście wina po strone PA może być tylko jeśli masz F8... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bybelou Napisano Marzec 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2008 Ja mam SB 5.1 i zintegrowaną. Kartę wbudowaną wyłączyłem w bisoie zęby mnie nie drażniła A ty do obu kart podłączasz czy tylko do SB ?Domyślam się że problem u ciebie dotyczy pulse audio . Ustaw wszystko w system->preferencje->sprzęt->dźwięk na pulse audio . Oczywiście wina po strone PA może być tylko jeśli masz F8... no wiec tak, na windowsie uzywam obu kart. jedna jest do glosniczkow, a druga do komunikatorow. sound blaster przy nagrywaniu dzwieku dodaje sam z siebie trzaski. kara zintegrowana jest taka jak w wiekszosci plyt gigabyte. kiedys mialem wylaczona ja w biosie, a dziwnym trafem linux ja sobie wlaczal :/ dzieki za rade, ale gdybys jeszcze mogl napisac, jak dostac sie do tej opcji pod srodowiskiem KDE. niestety nie mam mozliwosci przelaczenia sie na gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi