BuLLbA Napisano Marzec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2008 Ostatnio napotkałem się z problemem, który dotyczy uruchomienia Open Office w FC 8 - i386. Po ustawieniu drugiego monitora, okazało się iż Open Office przestał się uruchamiać. Nie wiem czy problem ten dotyczy samego Open Office czy może sterowników Ati z repo livny. Dodam jeszcze że oba monitory to lcd, jeden 19 cali, drugi 15, ale to chyba nie powinno mieć wpływu na uruchomienie programu. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem i znalazł jego rozwiązanie, może podrzuci dobry pomysł jak z tego wybrnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2008 Konsola coś wypluwa? Dla testu odpaliłem OO na FC8 i386 i 2 monitorach (24" i 19") i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuLLbA Napisano Marzec 30, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2008 wg systemu OO jest uruchomiony, sprawdziłem teraz na drugim kompie i FC8 x86 64 - 2 x monitory 22'' ale karta nvidii/stery kmodowe i wszystko jest ok. chyba problem tkwi w sterownikach do ati Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano Marzec 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2008 wg systemu OO jest uruchomiony, sprawdziłem teraz na drugim kompie i FC8 x86 64 - 2 x monitory 22'' ale karta nvidii/stery kmodowe i wszystko jest ok. chyba problem tkwi w sterownikach do ati Lub w trybie jakim pracujesz. Nie wiem jak jest w Ati ale w Nvidii tryb TwinView pod Gnome nie sprawia problemów natomiast przy Xinerama nie działa mi Compiz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Marzec 30, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2008 Z tego co mi wiadomo to TwinView to wynalazek nVidii więc w ATI tego raczej nie będzie. Zrobił bym tak samo, odpalił z konsoli, na kompie na którym działa i na którym nie działa i poróznał bym efekty. Może poprostu okno OO.o gdzieś się schowało skoro mówisz że jest uruchomiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuLLbA Napisano Marzec 31, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2008 niestety, ati jest problemem. konsolowe odpalenie calca lub writera nie wywala żadnych błędów. w procesach wszystko jest ok, widać chodzące soffice ale samego działania programu brak. nie pozostaje mi nic innego jak przesiadka na abiworda i gnumeric'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Marzec 31, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2008 niestety, ati jest problemem. konsolowe odpalenie calca lub writera nie wywala żadnych błędów. w procesach wszystko jest ok, widać chodzące soffice ale samego działania programu brak. nie pozostaje mi nic innego jak przesiadka na abiworda i gnumeric'a. Albo soffice na X-serwerze z vnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Użyj programu xrestop , aby sprawdzić, czy soffice dostaje w ogóle jakiś okna od X Serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi