Artur Dębski Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Witam wszystkich Na starszej maszynie instaluję FC7 z DVD po tuż po rozpoczęciu instalacji w trybie textowym instalator wyrzuca błędy. Jak wymusić instalację w trybie graficznym gdy mam mało pamięci? - 192MB Instalowałem z tej płytki na 3 innych maszynach i wszystko było ok w trybie graficznym Dziekuję i pozdrawiam ---------------------------------------- Artur Dębski http://gui54.internetdsl.tpnet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 6, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Jak wymusić instalację w trybie graficznym gdy mam mało pamieci? - 192MBTeoretycznie (zgodnie z wymaganiami systemu) 192MB powinny wystarczyć do instalacji w trybie graficznym. Jeśli instalacja sama z siebie startuje w trybie tekstowym to znaczy, że to jednak zbyt mało. Tego się chyba nie da wymusić. Być może jeśli podzieliłbyś dysk przed instalacją ręcznie (np. uruchamiając system z płytki z wypalonym gparted.iso), utworzył partycję swap i ją zainicjował (mkswap /dev/....), to instalka "zauważyłaby" tę partycję i spróbowała z niej skorzystać. Ale głowy nie dam, bo nigdy tak nie robiłem. Zawsze miałem przynajmniej 256MB RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Dębski Napisano Kwiecień 6, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2008 Naprawdę dziwna sprawa, FC6 DVD instalacja PL - textowy - skonfigurowana sieć - ręczny podział na partycje bez LVM - serwer www - modyfikacja zestawu pakietów - błędy FC7 DVD instalacja PL - textowy - skonfigurowana sieć - ręczny podział na partycje bez LVM - serwer www - modyfikacja zestawu pakietów - błędy FC8 DVD instalacja PL - textowy - skonfigurowana sieć - ręczny podział na partycje bez LVM - serwer www - modyfikacja zestawu pakietów - błędy Zależało mi na FC7 więc spróbowałem instalację w wersji alglojęzycznej - poszło za pierwszym razem - podobne przypadki miałem jeszcze za czasów Red Hat 7.0 Dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Kwiecień 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2008 Zależało mi na FC7 więc spróbowałem instalację w wersji alglojęzycznej - poszło za pierwszym razem - Dziwne Anaconda w tekstowym interfejsie ma problem z niezgodnością standardów kodowania. A że anglojęzyczne komunikaty lecą w czystym ASCII, to i problem znika. Po polsku pewnie dają kodowanie iso, a deklaracja mówi utf-8 (lub na odwrót, nie zaglądałem). Albo część komunikatów jest w takim, a część w siakim kodowaniu. W F8 pozostał nadal ten sam błąd, pisałem o nim w http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=16461 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi