patryksharks321 Napisano Kwiecień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2008 instalowalem ndiswrapper z tego tutorialu choc co prawda mam karte na innym chipsecie ndiswrapper i wszystko przebieglo pomyslnie instalacja sie nie przerwala ale jak wpisuje ndiswrapper -i /sciezka/costam.inf czy .sys to mi wywala ze nie ma takiego polecenia jak ndiswrapper probowalem takze instalacji przez kompilacje tutorialem na stronie ndiswrappera ale taki sam efekt Instaluje sie ale nic dalej z gory dziekuje za pomoc i wiem ze bylo juz mnostwo takich tematow ale nie widzalem odpowiedzi konkretnej na moj pewnie idiotyczny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 8, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2008 czy instalowałeś ndiswrapper wpisując yum install ndiswrapper? rpm -qa | grep ndiswrapper powinno wypluć ndiswrapper`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Kwiecień 8, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2008 nie mam internetu wiec yum odpada sprobuje uzyc tej komendy co mi wpisales Nom wpisalem i mi wywalilo kmo-ndiswrapper i te paczki od livny Wie ktos moze co zrobilem zle czy czego mi brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2008 Jako root odpalasz te polecenia np. ndiswrapper -i plik.inf ? Jeżeli tak, to wrzuć tu co dostajesz po wpisaniu uname -a i rpm -qa | grep 'ndiswrapper' (najlepiej będzie jak wyniki skopiujesz i wrzucisz ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Kwiecień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 oki to tak wpisalem przez roota ndiswrapper -i i rt61.inf Wlasnie mialem w foldorze od cd pare plikow .inf kazdy w osobnym folderze.Rozpakowalem tylko jeden x2pk A teraz co do tego co dostalem po wpisaniu uname -a : Linux localhost.localdomain 2.6.21-1.3194.fc7 #1 SMP Wed May 23 22:47:07 EDT 2007 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux a po wpisaniu rpm -qa | grep 'ndiswrapper' : kmod-ndiswrapper-1.46-1.2.6.21_1.3194.fc7.x86_64.rpm ndiswrapper-1.46-1.lvn7.x86_64.rpm dzieki za odpowiedzi:D mam nadzieje ze jasno napisalem wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 opera się zawiesiła i wyszedł podwójny post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 mam nadzieje ze jasno napisalem wszystko Właśnie nie oki to tak wpisalem przez roota ndiswrapper -i i rt61.inf Wlasnie mialem w foldorze od cd pare plikow .inf kazdy w osobnym folderze.Rozpakowalem tylko jeden x2pk Sorry, ale ja nie wiem o co Ci chodzi . Piszesz tak chaotycznie, że mogę się tylko domyślać. Czyli masz tego ndiswrappera czy nie? Po zalogowaniu się poleceniem su - (w dowolnym terminalu), i wpisaniu ndiswrapper co dostajesz; -bash: ndiswrapper: command not found czy może dostałeś wydruk z opisem i opcjami ndiswrappera? Po paczkach niby ok, ale dwie małe uwagi, pierwsza to że masz F7, może pora pomyśleć o zmianie na nowsze wersje. Druga, dużo bardziej istotna, używasz dystrybucji pod architekturę x86_64, która nie nadaje się dla początkujących (chyba, że się coś zmieniło w ostatnim czasie) i po za tym nie widzę żadnych korzyści w używaniu akurat tej tej wersji fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Kwiecień 11, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2008 Właśnie nie Sorry, ale ja nie wiem o co Ci chodzi . Piszesz tak chaotycznie, że mogę się tylko domyślać. Czyli masz tego ndiswrappera czy nie? Po zalogowaniu się poleceniem su - (w dowolnym terminalu), i wpisaniu ndiswrapper co dostajesz; -bash: ndiswrapper: command not found czy może dostałeś wydruk z opisem i opcjami ndiswrappera? Po paczkach niby ok, ale dwie małe uwagi, pierwsza to że masz F7, może pora pomyśleć o zmianie na nowsze wersje. Druga, dużo bardziej istotna, używasz dystrybucji pod architekturę x86_64, która nie nadaje się dla początkujących (chyba, że się coś zmieniło w ostatnim czasie) i po za tym nie widzę żadnych korzyści w używaniu akurat tej tej wersji fedory. Tak wywala mi bash: ndiswrapper not found Wiem ze mam fedore 7 ale zanim upgraduje na 8 chcialem odpalic ndiswrappera nie wiem czemu Sorki za chaos mialem po prostu watpliwosci czy blad mogl by wywolany zlym .inf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 Logujesz sie przez su bez kreski "-", a powinienes z kreska ... czy ten problem kiedykolwiek sie skonczy? su - s jak Stefan, u jak Urszula, spacja, - (kreska, myslnik, minus - jak kto woli ...) No, i jak jest z ndiswrapperem po takim zalogowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryksharks321 Napisano Kwiecień 12, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2008 oki wielki dzieki wszystko sie zainstalowalo jak trzeba(wywalilo pare bledow przy wpisaniu modprobe ndiswrapper ale to podobno nic nie przeszkadza) przy wpisaniu dmesg dostalem komunikat podobny jak w tutorialu tylko ze z nazwa mojego sterownika ktory zaladowalem Ale mam kolejna rzecz karta sieciowa nie jest wykrywana tzw.dioda nie swieci jest jakas komenda by ja zrestartowac albo jakos odpalic pozdrawiam i wielki dzieki za cala pomoc i cierpliwosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi