deresz Napisano Kwiecień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 jak w temacie. Przeszperałem formu, znalazłem dlaczego nie chciały mi się odpalać filmy DVD, zainstalowałem plug-in'y no i działa. Odpalam film na mplayer i leci po klatkach. Nie możne tego oglądać. Dźwięk chodzi dobrze, ale obraz lipnie. co mam zrobić?? z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2008 Spróbuj użyć opcji (nie musisz używać wszystkich naraz): Framedrop - Lekkie upuszczanie klatek (nie można używać z -hardframedrop) -framedrop Hard Framedrop - Mocne upuszczanie klatek (może spowodować "wykrzaczenie" mplayera lub nawet zawieszenie Xsów, nie zawsze działa, nie można używać z -framedrop) -hardframedrop Cache - wypełnia cache o n kilotajtów -cache 8192 Dekoder - ustaw dekoder na ffmpeg -vfm ffmpeg Jeśli używasz GUI do mplayera to możesz to wszystko w okienku Konfiguracja ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 średnio pomogło. Co by nie zrobić to zacina trochę. W sumie na małych plikach to działa chyba lepiej, a jak sprawdzić to na DVD. Inaczej jak odpalić film z komsoli. Wpisałem jak poniżej i nic nie poszło. [root@host-86-111-103-102 The Wall Street]# mplayer /media/The\ Wall\ Street MPlayer 1.0rc2-4.1.2 © 2000-2007 MPlayer Team CPU: Intel® Celeron® M CPU 410 @ 1.46GHz (Family: 6, Model: 14, Stepping: 8) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. Playing /media/The Wall Street. Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/codecs/avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll Seek failed Exiting... (End of file) Chyba brak jakichś bibliotek? Skąd ściągnąć je ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Kwiecień 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2008 Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/codecs/avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll Seek failed A ściągnąć można oczywiście z www.google.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 A ściągnąć można oczywiście z www.google.com znalazłem wgrałem i nic teraz wywaliło coś takiego [root@host139-187 media]# mplayer The\ Wall\ Street MPlayer 1.0rc2-4.1.2 © 2000-2007 MPlayer Team CPU: Intel® Celeron® M CPU 410 @ 1.46GHz (Family: 6, Model: 14, Stepping: 8) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. Playing The Wall Street. Seek failed Exiting... (End of file) [root@host139-187 media]# to co mam z tym zrobić dalej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 to co mam z tym zrobić dalej??Jak instalowałeś mplayer? Powinien pociągnąć wszelkie zależności. A może brak Ci bibliotek libdvd* (o ile pamiętam to chyba libdvdread)? Pokaż co otrzymujesz w wyniku polecenia rpm -qa | grep libdvd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 [root@host139-187 media]# mplayer The\ Wall\ Street Dwie sprawy: Czemu uruchamiasz z roota? Jak niby chcesz odtworzyć katalog? Jeśli się pomysliłeś to zawsze będzie wywalać ten błąd przy braku pliku Widzę że chcesz odtworzyć DVD. Polecam: man mplayer a tam wyczytasz że DVD się włącza o tak: mplayer dvd:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2008 Jak niby chcesz odtworzyć katalog?Jest opcja uruchamiania DVD z katalogu. Trzeba tam wszystkie pliki z płyty zdaje się przegrać (AUDIO_TS, VIDEO_TS), więc zakładając, że w katalogu "The Wall Street" są te pliki to składnia jaką wywołuje deresz jest chyba OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deresz Napisano Kwiecień 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2008 Jak instalowałeś mplayer? Powinien pociągnąć wszelkie zależności. A może brak Ci bibliotek libdvd* (o ile pamiętam to chyba libdvdread)? Pokaż co otrzymujesz w wyniku polecenia rpm -qa | grep libdvd 1. gnome-mplayer 0.6.0 wyciąg z terminala [root@host-86-111-97-94 deresz]# rpm -qa | grep libdvd libdvdread-0.9.7-4.fc8 libdvdcss-1.2.9-4.lvn6 libdvdnav-4.1.1-3.fc8 [root@host-86-111-97-94 deresz]# odpaliłem sobie film dvd i nadal to samo- dźwięk jest ok, ale obraz klatkuje. [root@host139-187 media]# mplayer The\ Wall\ Street Dwie sprawy: Czemu uruchamiasz z roota? Jak niby chcesz odtworzyć katalog? Jeśli się pomysliłeś to zawsze będzie wywalać ten błąd przy braku pliku Widzę że chcesz odtworzyć DVD. Polecam: man mplayer a tam wyczytasz że DVD się włącza o tak: mplayer dvd:// 1. z (_root'a_ → roota) ORT odpalam bo jak zaczynam walczyć z tym odtwarzaniem DVD to ciągle coś z terminala instaluje - jak coś znajdę na formu to testuje czy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi