Nifir Napisano Kwiecień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2008 Od jakiegoś czasu szukam tabletu dla siebie. Nie zajmuję się na codzień grafiką, więc nie muszę kupować super sprzętu, ale też nie chcę kupić chłamu za niską cenę. Na allegro można gównie znaleźć sprzęt mediona, pentagramu i wacoma, jednak nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć, czy poszczególne modele podanych firm są kompatybilne z linuksem. Czy ktoś może mi poradzić jaki sprzęt lepiej kupić i jak go zainstalować pod fedorą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2008 Wacom będzie działać - http://linuxwacom.sourceforge.net/ ; jak chcesz tablet to TYLKO Wacom, nie daj sobie wcisnąć dziadostwa; jak chcesz niedrogo co Wacom bamboo w formacie A6 można meć nawet nowy za niewielkie pieniążki, tablety A5 to już spory wydatek po prostu masz pewność, że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Kwiecień 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2008 A czy taki tablet a6 wystarczy do rysowania? Złożyłem sobie kartkę A4 dwa razy na pół i powiem szczerze, że małe mi się to wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2008 w zasadzie rozmiar to kwestia przyzwyczajenia, bo na A6 też możesz rysować po całym ekranie, tylko trzeba krótsze kreski na podkładce robić; jeśli chodzi o rozmiar, to tylko weź pod uwagę czy masz panoramiczny monitor, wtedy rozglądaj się za szerokim tabletem wierz mi, że taki Pentagram A4 za dwie / trzy stówy to może fajnie wygląda na zdjęciu; jak tylko weźmiesz do ręki piórko z baterią w środku, zorientujesz się że to nie to... zresztą masz tutaj http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=107 wiele podobnych opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Wlasnie szukam odpowiedzi na pytanie jak zainstalowac Wacoma pod Fedora, ale skoro juz tu trafilem, to podpowiem tylko, ze Wacom to jedyny sluszny wybor. Od dwoch lat pracuje na Wacomie (jestem grafikiem) i teraz nie chcialbym juz wracac do myszki. Wacom (_napewno_ → na pewno) ORT dziala pod Linuxem (dzialal mi juz pod Ubuntu oraz Mandriva, ale teraz mam Fedore i tez musze to jakos odpalic). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi