Skocz do zawartości

Tablet Pod Fedorą

Nifir

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu szukam tabletu dla siebie. Nie zajmuję się na codzień grafiką, więc nie muszę kupować super sprzętu, ale też nie chcę kupić chłamu za niską cenę. Na allegro można gównie znaleźć sprzęt mediona, pentagramu i wacoma, jednak nikt nie jest w stanie mi odpowiedzieć, czy poszczególne modele podanych firm są kompatybilne z linuksem. Czy ktoś może mi poradzić jaki sprzęt lepiej kupić i jak go zainstalować pod fedorą?

w zasadzie rozmiar to kwestia przyzwyczajenia, bo na A6 też możesz rysować po całym ekranie, tylko trzeba krótsze kreski na podkładce robić; jeśli chodzi o rozmiar, to tylko weź pod uwagę czy masz panoramiczny monitor, wtedy rozglądaj się za szerokim tabletem

wierz mi, że taki Pentagram A4 za dwie / trzy stówy to może fajnie wygląda na zdjęciu; jak tylko weźmiesz do ręki piórko z baterią w środku, zorientujesz się że to nie to... zresztą masz tutaj http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=107 wiele podobnych opinii

• 4 weeks later...

Wlasnie szukam odpowiedzi na pytanie jak zainstalowac Wacoma pod Fedora, ale skoro juz tu trafilem, to podpowiem tylko, ze Wacom to jedyny sluszny wybor.

Od dwoch lat pracuje na Wacomie (jestem grafikiem) i teraz nie chcialbym juz wracac do myszki.

Wacom (_napewno_ → na pewno) ORT dziala pod Linuxem (dzialal mi juz pod Ubuntu oraz Mandriva, ale teraz mam Fedore i tez musze to jakos odpalic).