M@xters Napisano Kwiecień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2008 witam mam karte PENTAGRAM hornet Wifi PCI P 6121-L2 i w żaden sposób niemoge jej zainstalować pod moim linuksem (fedora 7 2.6.21-1.3194.fc7) pomoże ktoś. raz udało mi sie to zrobić ale niestety konieczny był format dysku i teraz niemoge sobie poradić z instalacją tej karty przez ndiswrapper nie da rady (przynajmiej ja nieumiem) wyskakuje że nie może znaleśc kernela i jakiś bład 2 czy coś wcześniej dałem rade i działało a teraz kompletnie nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2008 Jak już robiłeś format dysku, to może warto było od razu zainstalować nowszą F8? Obsługa urządzeń bezprzewodowych jest w niej (AFAIK) znacznie lepiej wspierana. Tym bardziej, że F9 tuz tuż i za chwilę F7 spadnie do "legacy". wyskakuje że nie może znaleśc kernela i jakiś bład 2 czy cośBardziej konkretnie. "jakiś, coś" to nie jest opis błędu. W każdym razie niewystarczający. A na początek sprawdź czy masz paczki kernel-devel i kernel-headers, bo moze to o to chodzi. Chociaż strzelam całkiem w ciemno, bo z Twojego opisu nic nie wynika poza tym, że "coś" z "jakichś" powodów Ci nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2008 WalDo, ja też tak obstawiam. Możliwe, że podczas kompilacji to wsykakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@xters Napisano Kwiecień 22, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2008 [root@localhost ndiswrapper-1.52]# make install make -C driver install make[1]: Wejście do katalogu `/root/Pulpit/ndiswrapper-1.52/driver' Makefile:24: *** Kernel tree not found - please set KBUILD to configured kernel. Stop. make[1]: Opuszczenie katalogu `/root/Pulpit/ndiswrapper-1.52/driver' make: *** [install] Błąd 2 [root@localhost ndiswrapper-1.52]# to mi wyskakuje jak próbuje zainstalować ndiswrappera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil Michalak Napisano Lipiec 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2008 Proponuję yum install kernel-headers kernel-devel Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2008 WalDo już to napisał, a temat jest z lutego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Festyk Napisano Wrzesień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2008 A ja mam pewnie głupie pytanie,ale wyskakuje mi identyczny błąd jak koledze.Z tym,że na tamtym kompie nie mam połączenia z netem,więc ściągnięcie tych paczek z repozytorium odpada.Jest jakaś inna opcja? W ogóle nie wiem czy dobrą drogą poszedłem kombinując z ndiswrapperem...chcę zainstalować kartę wi-fi pcmcia pentagram hornet 6123-09.Komenda ,,lspci" pokazuje mi takie coś: Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88w8335 [Libertas] 802.11b/g Wireless (rev03) A wersja mojego kernela to 2.6.25-14.fc9.i686 Jestem totalnym amatorem,a fedorę mam od tygodnia.Także wybaczcie za jakiekolwiek nieścisłości lub błędy w mojej wypowiedzi. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2008 Jest jakaś inna opcja?Jakoś do internetu się dostajesz skoro napisaleś ten post, więc po prostu ściagnij paczki na dysk i zainstaluj z dysku. Paczki znajdziesz sobie albo w repozytoriach w sieci albo przez rpm.pbone.net. Jeśli będziesz szukał na rpm.pbone.net, to wejdź w opcję "Zaawansowane wyszukiwanie" i wybierz tylko "Fedora 9". A przede wszystkim spójrz na moją sygnaturkę. To co napisałem powyżej już dawno i ja i inni napisali tutaj setki razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Festyk Napisano Wrzesień 3, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2008 Jakoś do internetu się dostajesz skoro napisaleś ten post, więc po prostu ściagnij paczki na dysk i zainstaluj z dysku. Paczki znajdziesz sobie albo w repozytoriach w sieci albo przez rpm.pbone.net. Jeśli będziesz szukał na rpm.pbone.net, to wejdź w opcję "Zaawansowane wyszukiwanie" i wybierz tylko "Fedora 9". A przede wszystkim spójrz na moją sygnaturkę. To co napisałem powyżej już dawno i ja i inni napisali tutaj setki razy. Dzięki za pomoc.Wpadłem na jeszcze inny pomysł i po prostu połączyłem się kablem.Jeszcze spora droga przede mną do uruchomienia tej karty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi