jwest Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Mógłby ktoś mi wskazać programy do tego typu zabiegu. Mam do przygotowania prezentacje i po zgrywałem filmy z youtube do flv teraz potrzebuję je już tylko zgrać do jakiegoś avi lub czegoś innego co mi obsłuży jakiś program do montażu (może zaraz jakiś dobry program do montażu pod linuksem i polecicie wystarczy taki dość intuicyjny na podobe MovieMaker z WinXP ) Proszę o szybką pomoc bo nie mam za dużo czasu z tym projektem, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 mencoder powinien poradzic sobie z taką konwersją, nie wiem jak wygląda MovieMaker, ale mencodera obsługuje się z konsoli, czyli zapewne będzie dla Ciebie mniej intuicyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Nakładka na mencoder, avidemux http://avidemux.sourceforge.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Polecam ffmpeg. Używałem go kiedyś do *.avi >> *.flv, więc powinien sobie poradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Konwersja online: http://vixy.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jwest Napisano Maj 13, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 problem z konwertowaniem załatwiony dzięki teraz tylko mam problem z odtworzeniem tego. Totem wyświetla mi komunikat o braku kodeków i odsyła mnie na stronkę gdzie można je kupić idzie to jakoś obejść i zainstalować jakieś odpowiedniki? no i program potrzebny coś w stylu "Kino" tylko, że ten mi jakoś tak nie pasuje :/ może coś innego polecicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 13, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 13, 2008 Co do obrobki wideo ala program Kino nic ciekawego nie ma :/ Zainstlauj kodeki , masz w faq fedory: http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f8.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Maj 24, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2008 a ja moge polecić ze swojej strony PyTube Program ten umożliwia ściąganie filmików Youtube, konwersję do w miarę ludzkiego formatu (Avi) jak również wyjęcie samej muzyki np do formatu MP3 Jest na stronie projektu paczka RPM piszą tylko, że nie testowana ale pod FC8 chodziło bez problemów - jedyne co to trzeba mu było zainstalować to co prosił m.in. mencoder i kilka innych paczek ale część z pomocą Yum część z netu ręcznie ściągnięta i spokój na całe życie Polecam Jeśli chodzi o obróbkę wideo podobną do tej w Okienku iks pe WMM to w Google proponuję poszukać była taka fajna stronka z odpowiednikami programów dla Linux i WMM też miał swój odpowiednik podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi