Skocz do zawartości

Flv >> Avi

jwest

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby ktoś mi wskazać programy do tego typu zabiegu. Mam do przygotowania prezentacje i po zgrywałem filmy z youtube do flv teraz potrzebuję je już tylko zgrać do jakiegoś avi lub czegoś innego co mi obsłuży jakiś program do montażu (może zaraz jakiś dobry program do montażu pod linuksem i polecicie ;) wystarczy taki dość intuicyjny na podobe MovieMaker z WinXP )

Proszę o szybką pomoc bo nie mam za dużo czasu z tym projektem, z góry dzięki :)

problem z konwertowaniem załatwiony dzięki ;) teraz tylko mam problem z odtworzeniem tego. Totem wyświetla mi komunikat o braku kodeków i odsyła mnie na stronkę gdzie można je kupić idzie to jakoś obejść i zainstalować jakieś odpowiedniki?

no i program potrzebny coś w stylu "Kino" tylko, że ten mi jakoś tak nie pasuje :/ może coś innego polecicie??

• 2 weeks later...

a ja moge polecić ze swojej strony PyTube :)

Program ten umożliwia ściąganie filmików Youtube, konwersję do w miarę ludzkiego formatu (Avi) jak również wyjęcie samej muzyki np do formatu MP3

Jest na stronie projektu paczka RPM piszą tylko, że nie testowana ale pod FC8 chodziło bez problemów - jedyne co to trzeba mu było zainstalować to co prosił m.in. mencoder i kilka innych paczek ale część z pomocą Yum część z netu ręcznie ściągnięta i spokój na całe życie

Polecam :)

Jeśli chodzi o obróbkę wideo podobną do tej w Okienku iks pe WMM to w Google proponuję poszukać była taka fajna stronka z odpowiednikami programów dla Linux i WMM też miał swój odpowiednik podobno ;)