.joni Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Witam! Chcę zainstalować sterowniki ATI ze skryptu ściągniętego ze strony ati, generuje pakiet dla mojego systemu i mi wyskakuje takie coś: [joni@localhost ~]$ su root Hasło: [root@localhost joni]# sh ati.run --buildpkg Fedora/F9 Created directory fglrx-install.j3yBLn Verifying archive integrity... All good. Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.476........................................................................... ................................................................................ . ................................................................................ . ................................................................................ . ................................................................................ . ................................................................................ . ................................................................................ . .................................... ================================================== ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager ================================================== Generating package: Fedora/F9 Please install an appropriate Linux kernel module build package. The package(s) you need are likely kernel-devel and/or kernel-headers. If you've compiled a custom kernel, make sure /usr/src/linux exists and the source tree matches the currently running kernel. Removing temporary directory: fglrx-install.j3yBLn [root@localhost joni]# Mój system to Fedora 9 i386 karta grafiki to ATI x1600pro Pomużcie bo nie wiem co robić!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Ściągnąć stery yumem, opis znajdziesz w Poradniku i Wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.joni Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Ściągnąć stery yumem, opis znajdziesz w Poradniku i Wiki. prubowałem to mi nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 A nam się szklana kula do wróżenia zepsuła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 A jak to robisz, że Ci nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.joni Napisano Maj 14, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 A jak to robisz, że Ci nie działa? robie tak jak jest napisane w tym poradniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Maj 14, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2008 Wklej odpowiednie linie z pliku .bash_history z katalogu /root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.joni Napisano Maj 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Pomożecie czy nie??? mam fedore 9 i nie moge zainstalowac tych sterów przez (_yum'a_ → yuma) ORT ponieważ w repozytoriach nie ma kmod-fglrx dla fedory 9 a te z fedory 8 nie działają!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 No to musisz poczekac az beda sterowniki dla f9 i nowego xorga. Dla nvidi tez nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tbed Napisano Maj 15, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 http://wiki.cchtml.com/index.php/Fedora_9_Installation_Guide Nowe wydanie steroników od ATI powinno już wyjść, trzeba czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.joni Napisano Maj 15, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 15, 2008 Troudno to poczekam, ale mam nadzieje że niezbyt długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi