Markov Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 EDIT: Najciężej jest zobaczyć przyklejony temat xP . Sposób odnaleziony. Temat do usunięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIIdfx Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Czesc. Jestem nowy na forum wiec witam wszystkich serdecznie. Mam problem z neostrada na Fedora 9 x86_x64 modem speedtouch 330. Na Fedora 6 i386 wszystko dzialalo jak powinno http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=speedtouch+330 . Ta sama metoda probowalem na F9 i nic. Tzn terminal mowi ze niby jest wszystko ok po instalacji sterow, poprawnym loginie i hasle (tak loguje sie jako root =)) Jednak po odpaleniu firefoxa internetu nie ma. Help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moraw Napisano Lipiec 21, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2008 musisz wylaczyc usluge NetworkManager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.uros Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 musisz wylaczyc usluge NetworkManager. Ja też mam ten sam problem, ale nie wiem jak włączyć tą usługę. Proszę o pomoc jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Ja też mam ten sam problem, ale nie wiem jak włączyć tą usługę. Proszę o pomoc jak to zrobić. Czy (_na prawdę_ → naprawdę) ORT Google zamknęli? Bo u mnie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Czy (_na prawdę_ → naprawdę) ORT Google zamknęli?Jakie znowu Google. Przecież widać, że koledzy nawet się nie zapoznali z układem menu w desktopie, którego używają. Może poszukacie? Zarówno w KDE jak i w Gnome jeśli chcecie wyłączyć usługę, to szukacie w menu pozycji..."Gry"? nie... To może "Internet"? Nie, też nie... To może... No co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 ja wiem, ja wiem !! To będzie "Zgubione i (nie)znalezione" !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.uros Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 ja wiem, ja wiem !! To będzie "Zgubione i (nie)znalezione" !! Sprawdziłem i mam włączonego Network Manager. Konkuerior dziala a firefox nie co zrobic, ażeby działał? Ratujcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 22, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2008 Konkuerior :lammer: Kolego, co to ma wspólnego z modemem Speedtouch 330? Poza tym używanie (właściwe) znaków przestankowych w poście ułatwia zrozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Sierpień 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2008 Sprawdziłem i mam włączonego Network Manager. Konkuerior dziala a firefox nie co zrobic, ażeby działał? Ratujcie. Niech no zgadnę, masz go ustawionego w tryb offline ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarLord Napisano Sierpień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2008 Cześć. Zainstalowałem sobie wczoraj Fedorę 9 (wersje 32-bit) i mam problem z zainstalowaniem Neostrady. Problem polega na tym że w terminalu nie odnajduje mi pliku NEO_Installer_SP4.0.tar.bz2 przy próbie rozpakowania. A postępuje zgodnie z tym tematem http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...=speedtouch+330 a plik na pewno mam bo pobrałem go Windowsem , nagrałem na CD i skopiowałem na pulpit w Fedorze. Próbowałem też rozpakować klikając prawym przyciskiem myszki i rozpakowywać ale wtedy skryptu mi terminal nie znajduje. Tak loguje się jako root. Jakieś rady? może coś robie źle? :lammer: P.s nie są to moje pierwsze kroki z linxem wcześniej miałem przez 6 miesięcy Ubuntu. Jeśli to istotne to moja wersja modemu to 4.00 i korzystam z Neti na łączach TP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2008 Przejdź do katalogu w którym zapisałeś paczkę, upewnij się, że na pewno tam jest ls -l NEO* Jeśli jest to rozpakuj w teminalu. Jeśli masz już jakieś doświadczenie z linuksem, to musiałeś słyszeć o tar. Przeczytaj "man tar", zwróć uwagę na opcję "-j". A tak przy okazji: mi14chal zaproponowal program ułatwiający instalację modemów → http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=18570 - może to będzie prostsze. Jeśli skorzystasz i zadziała, to koniecznie napisz w tamtym wątku, że pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarLord Napisano Sierpień 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2008 Udało się uruchomić plik w terminalu i poszło zgodnie z poradami. Niestety wszystko niby się zainstalowało etc... ale internetu dalej nie ma. Próbowałem również programu który polecał Mi14chal ale również nie ma internetu. Loguje się jako root ( su -) i po wpisaniu: pppd call neo albo pppd call net w terminalu pisze coś takiego: http://img53.imageshack.us/img53/9666/zrzutekranued7.png i nie wiem co dalej robić Jeśli wiecie jak rozwiązać mój problem to napiszcie albo poradźcie coś. P.s jak radziliście w poprzednich postach zęby wyłączyć Network Manager to zrobiłem to ale nie przyniosło to żadnego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi14chal Napisano Sierpień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2008 Podaj tak: Jaki masz modem? Jaki internet? I na jakiej on jest lini? I jeszcze jedno podałeś poprawne dane tzn: login i hasło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WarLord Napisano Sierpień 27, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2008 No więc co do hasła i loginu jestem pewny. Mój internet to Netia 2Mb/s na linii TP. A modem to Thomson SpeedTouch 330 Sprawdziłem co pisze w terminalu , no i tam wyskakuje takie coś: http://img135.imageshack.us/img135/1247/zrzutekranu1pz9.png teraz może ktoś umie rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi