webcreator Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Witam Czy jest pod Linuksa takie narzędzie jak Eraser do dokładnego usuwania plików z dysku, a jeśli tak, to jak się nazywa. Miałem kiedyś taki program ale zapomniałem jak się on nazywał i nie wiem czy jeszcze istnieje, bo w necie nic nie znalazłem za pomocą RPM Search. Proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 shred? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Dzięki ale chyba to nie to: http://rpm.pbone.net/index.php3 - Your query shred did not match any entry in database. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azyl40 Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Dzięki ale chyba to nie to: http://rpm.pbone.net/index.php3 - Your query shred did not match any entry in database. A w konsoli spróbuj yum install shred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Dzięki ale chyba to nie to:Może po prostu wejdź do konsoli i wpisz "man shred" To program z pakietu coreutils i masz go w systemie :-] [EDIT] A na rpm.pbone.net to jakoś dziwnie szukałeś. Wszedłem w zaawansowane wyszukiwanie, odznaczylem wszystko poza moja wersją fedory, wpisałem "shred" i dostałem linki :lammer: [EDIT2] Poprawka. Faktycznie dla F9 tego nie wyszukuje. Dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Ja polecam zwykłe "wipe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Pamiętam, że ten program instalował na pulpicie dodatkowy "kosz" i moglem sobie z niego korzystać nasuwając plik na jego ikonkę. Taki plik był dokładnie wymazywany z dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Może to? → http://linux.derkeiler.com/Mailing-Lists/S...4/msg01106.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 To był pakiet rpm - tego jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 To był pakiet rpm - tego jestem pewien.To JEST pakiet rpm A włąściwie jego część. kgpg siedzi chyba w kdeutils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Maj 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 To była zupełnie samodzielna paczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi