Amos Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Mam już ściągniętą i wypaloną Fedorę 9. Sumy kontrolne OK, podobnie mediacheck w anakondzie. Jutro zamierzam ją zainstalować. Będę instalował na czysto, a potem podmontuję partycję /home, którą mam na osobnym dysku. Robiłem tak już od Fedory Core 6 i nie było problemów. Ale teraz jest wielka zmiana - pojawia się KDE4. I teraz pytanie - co z robić z configami KDE 3.5.x? Wywalić cały katalog .kde, czy go zostawić? Instalował ktoś już w ten sposób F9 z KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Ja zrobiłem update i stary confing z tego co widze nie działa . Btw. nowe KDE to porażka, wracam do starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Mówiąc porażka, opierasz się o własne opinie Jeśli chodzi o to rzekome mniejsze zużycie pamięci to akurat można nazwać kłamstwem, ale moje odczucie jest takie że KDE4 właśnie jest znacznie lepsze. No ale z gustami się nie dyskutuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Siejecie FUD U mnie kde jest mniej zasobożerne niż 3.5.x, a i odczucia z używania znacznie lepsze Natomiast co do pytania amosa: w zasadzie to tak, możesz usunąć katalog .kdeCo prawda niektóre ustawienia programów mogą być zachowane (np kmail jako że wciąż jest to kmail z 3.5.x), ale większość pozostałych rzeczy imo lepiej poustawiać od nowa. Z tego co pamiętam to kde 4 nie respektowało configów z kde 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Maj 17, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 Zgadza się nie respektuje, ale i nie burzy się z ich powodu, więc je zostawiłem. Póki co żadnych większych problemów z KDE 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi