KamilW Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Jestem z przesiadki z F7 na F9 i mam pytanie. Co się stało z takim ładnym okienkiem podczas ładowania usług przy starcie? Są za to brzydkie konsolowe krzaki. Wie ktoś jak to włączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 U mnie działa, a to się zwie rhgb (RedHat Graphical Boot). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 ooooo dziękuję, właśnie nie wiedziałem co wyrzucić żeby znikło to brzydkie okienkiem podczas ładowania usług przy starcie i pojawiły się ładne konsolowe krzaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Pewnie uzywasz kmod nvidi odinstaluj je bo w F9 nie dzialaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 16, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 ooooo dziękuję, właśnie nie wiedziałem co wyrzucić żeby znikło to brzydkie okienkiem podczas ładowania usług przy starcie i pojawiły się ładne konsolowe krzaki Zgadzam się, w poprzedniej wersji było ładniejsze. Czyli teraz brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilW Napisano Maj 16, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2008 Pewnie uzywasz kmod nvidi odinstaluj je bo w F9 nie dzialaja. ale jak to sprawdzić? [kamil@Komputer ~]# yum list | grep kmod libmikmod.i386 3.2.0-3.beta2.fc9 fedora libmikmod-devel.i386 3.2.0-3.beta2.fc9 fedora mikmod.i386 3.2.2-8.beta1.fc9 fedora yum-fedorakmod.noarch 1.1.13-2.fc9 fedora nie wiedze kmod nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 17, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 17, 2008 w Twoim przypadku wystarczy yum install rhgb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilW Napisano Maj 18, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 pewnie trzeba gdzieś w /etc/ przestawić bo po komendzie zaprezentowanej wyżej zwróciło mi: Wczytane wtyczki: refresh-packagekit Ustawianie procesu instalacji Analizowanie argumentów instalacji pakietów Pakiet 1:rhgb-9.0.0-6.fc9.i386 jest już zainstalowany w najnowszej wersji Nie ma niczego do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Maj 18, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2008 Być może nie masz dodanych wpisów do gruba, dodaj "rhgb" na końcu linii z kernelem w pliku /boot/grub/menu.lst, powinien wyglądać mniej więcej tak: kernel /vmlinuz-2.6.25-14.fc9.i686 ro root=UUID=73c21e5c-bfcc-4942-9608-eaa3cb0f0c2a rhgb quiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi