efect1 Napisano Czerwiec 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2008 No fakt sorry mój błąd . A jak zrobić aby dostać się do tego z jakiegoś ip np. 10.10.2.21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pienia Napisano Czerwiec 26, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2008 Trzeb zmienić w phpMyAdmin.conf: Alias /phpMyAdmin /usr/share/phpMyAdmin Alias /phpmyadmin /usr/share/phpMyAdmin <Directory /usr/share/phpMyAdmin/> order deny,allow deny from all allow from 127.0.0.1 </Directory> linię: allow from 127.0.0.1 na np.: allow from all (wtedy dostęp jest ze wszystkich komputerów) albo na: allow from 10.10.2.21 (wtedy dostęp jest z konkretnego adresu IP czyli komputera, adresów IP może być więcej, oddzielamy je bodajże spacją). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efect1 Napisano Czerwiec 26, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2008 dzięki No to teraz już wszystko wiem Można zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Maj 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2011 Sorry, że wykopuje takie stare tematy, ale gdzie mogę znaleźć ten plik phpMyAdmin.conf w F14? Mam najnowszego lampp'a/xampp'a (1.7.4), wspomnianą już F14 i nie potrafię sobie poradzić z uruchomieniem phpmyadmina z sieci (lokalnie działa). Wedle ww. porad szukałem phpMyAdmin.conf, ale ja nic nie znalazłem, find nic nie znalazł. Przeszukałem Google, forum i nic nie znalazłem, co mogłoby mi pomóc. Pewnie to tak głupie i proste, że nikt o tym nie pisze, ale niestety ja przez pół dnia z tym walczyłem i już nie mam sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Maj 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 $ yum provides */phpMyAdmin.conf Wczytane wtyczki: downloadonly, presto, refresh-packagekit phpMyAdmin-3.3.7-1.fc14.noarch : Web based MySQL browser written in php Repozytorium: fedora Dopasowano z: Nazwa pliku : /etc/httpd/conf.d/phpMyAdmin.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2011 Lampp ma własnego phpmyadmina i ten plik znajduję się tam gdzie inne pliki konfiguracyjne lamppa, czyli lampp/etc/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi