Zygmunt Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Mam pytanie odnośnie użytkowników kart graficznych ATI. Jak sprawują wam się na linuksie i jak sie ma do nich compiz, gry i inne cuda;-) Ogólnie nie jestem graczem, ale chciałbym się dowiedzieć, bo za jakiś czas chciałbym zainwestować najprawdopodobniej w ATI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Ogólnie to ja mam problemy ze wszystkim oprócz Compiza... Compiz działa wyśmienicie, ale 98% gier nie chodzi. Mam jakieś dziwne artefakty. Jedna gra "działa", ale gdy włączę fullscreen to wiesza się cały laptop i tylko z guzika wyłączenie coś daje. Inna działa (jedyna chyba) którą i tak przez WINE uruchamiam. Ostatnio mam takie coś że ekran dzieli się na dziwne kwadraciki, screenshot działa w sensie, że wychodzi normalny pulpit, tak jak powinien być... Compiz działa bez problemów. No, ale niech się inni jeszcze wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Do ATI tak myślę, że trzeba zainstalować paczkę kmod-ati bądź coś podobnego i powinno chodzić Najlepszym testem grafiki byłaby Cedega ale ta jest z założenia płatna...hmmm może na Google się znajdzie jakiś program testujący??? Po za tem nie jestem pewien ale chyba jest jakieś polecenie do terminala, które uruchamia test grafiki i wtedy można się trochę dowiedzieć czy działa jak należy ale nie pamiętam jak to szło... glxtest może??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Do ATI tak myślę, że trzeba zainstalować paczkę kmod-ati bądź coś podobnego i powinno chodzić"kmod-fglrx", tylko nie w F9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2008 Jak się wszystko zrobi dobrze to wszystko działa jak należy - testowane na X1600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi