zyguli Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 Czy jest możliwe skonfigurowanie myszki w sposób, który umożliwiłby nawigację w Firefoxie przez wciśnięcie środkowego przycisku myszki i przesuwanie jej względem miejsca wciśnięcia na ekranie (przesuniecie w dół samo scrolluje do dołu, im dalej od punktu, tym szybciej - analogicznie w górę)? Chodzi mi o to, co możliwe jest w Windowsie. Funkcja jest wysoce praktyczna, często jej używałem i w Linuksie mi jej brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 To raczej kwestia Firefox-a, niż dystrybucji. Funkcja ta działa mi prawidłowo w Operze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 4, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 A mi działa również w firefoksie, a - szczerze mówiąc - kompletnie nic nie konfigurowałem i sam nie wiem czemu działa OK, odkryłem, że u mnie załatwia to wtyczka All-in-One Gestures. Zauważyłem także, że w about:config jest parametr middlemouse.scollbarPosition więc być może bez wtyczki to on będzie odpowiedzialny za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Sierpień 4, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2008 ecik: Dzięki! All-in-one Gestures załatwia temat! edit: okazuje się, że firefox ma wbudowaną tę funkcję i nie ma potrzeby używania dodatkowych wtyczek. Edycja->Preferencje->Ogólne->Przeglądanie-> Używaj automatycznego przewijania Po angielsku nazywa się to 'auto-scrolling' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi