Arbuz Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 Zainstalowałem najnowsze VLC i Kadu na świeżo zainstalowaną F8 i zamiast dżwięku mam tylko szum. Nie wiem co jest nie tak. Gdzie szukać problemu. XMMS i MPlayer nie mają tego problemu. Starałem się poustawiać takie same ustawienia od dźwięku jakie mam np. w MPlayerze ale nic to nie dało. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 W F8 to chyba trzeba pulseaudio odinstalować i w opcjach wybrać serwer dźwięku ALSA. W każdym razie ja tak mam i wszystkie odtwarzacze, w tym VLC, poprawnie odtwarzają dźwięk. W systemie mam tylko pakiet pulseaudio-libs, bo bez tego to w zasadzie wszystkie multimedia trzeba by usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 19, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 sprawdz, czy mozesz ustawic, zeby gadalo na alsowe urzadzenie pulse. Poza tym- SOA #1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbuz Napisano Sierpień 19, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2008 Dzięki po tej operacji jest już wszystko ok z VLC. Zostało Kadu jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2008 Zainstaluj coś takiego yum install kadu-alsa_sound i ustaw dzięk na alsę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi